Urbanisme

urbanisme

Obren més espais al centre de Sant Joan

Ha estat possible gràcies a l'adquisició dels jardins de la torre de la Puda

També d'una finca propera

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha adquirit els jardins de la torre de la Puda i completarà amb la seva adequació urbanística el parc de la Muralla i consolidarà així un espai lliure al cor del nucli històric, que té una trama de carrers molt estrets. El consistori ha arribat a un acord econòmic amb els dos propietaris dels terrenys després que els plans generals dels anys 2010 i 1987 qualifiquessin aquests espais com a béns públics. El pla d'ordenació urbana municipal (POUM) actual inclou aquestes dues adquisicions dintre dels espais destinats a jardins i passejos urbans.

La compra dels jardins de la torre de la Puda, que tenen una superfície total de 3.800 metres quadrats, s'ha fet per un import total 130.000 euros, que s'han sufragat amb dues anualitat, l'última de les quals a principi d'aquest mateix any. Abans d'obrir i fer pública aquesta nova zona de lleure pública, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha d'ajustar-la a les mesures de seguretat i adaptar-les a la normativa vigent.

La compra d'aquests jardins és el primer pas d'un futur projecte que permetrà la connectivitat entre el sector del pla del Roser i la vila vella a través del camí de ronda de l'Arçamala. També donarà continuïtat a la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó, ja que l'enllaçarà amb la via verda que unirà Sant Joan de les Abadesses i Olot, on hi ha la Ruta del Carrilet.

A part, un altre ramal d'aquest nou camí farà possible que es pugui passejar per la vora del riu Ter en un recorregut que redescobrirà als visitants les façanes de les cases del carrer Jussà, d'un interessant valor arquitectònic. Aquest camí connectarà amb el pont vell i, en un futur, amb la via verda Ruta del Ter que unirà, també a través d'una via verda, Sant Joan i Setcases.

L'Ajuntament ha arribat també a un acord amb els propietaris d'una finca per adquirir un espai delimitat pel passeig de la Muralla, el carrer Abat Velmanya i el parc de la Muralla i així poder dur a terme l'ampliació del parc i restaurar el traçat de la muralla i la torre de defensa que hi ha a la zona. A més, tota aquesta operació permetrà crear més espais oberts a la vila vella a través d'un passatge que unirà aquesta nova part del parc amb la plaça del Vinyal.

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha arribat a un acord amb els propietaris 25 anys després que es qualifiqués el solar com a espai públici l'ha adquirit per 120.000 euros. Actualment s'ha encarregat l'estudi històric i arqueològic i el projecte executiu d'aquesta part del parc que ja estava previst dins del pla inicial del parc de la Muralla.

LES XIFRES

130.000
euros ha costat
a l'Ajuntament de Sant Joan l'adquisició dels jardins de la torre de la Puda.
25
anys han calgut per assolir un acord amb la propietat
de l'espai proper al parc de la Muralla, tot i estar qualificat.
120.000
euros ha costat
al govern local la compra de la finca que li permetrà ampliar el parc de la Muralla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona