Urbanisme

baix penedès

Bellvei atura un projecte de camp de golf i planteja un procés de participació

El pla, impulsat per l'anterior govern municipal de la localitat, havia rebut una setantena d'al·legacions

L'executiu actual veu defectes en la tramitació

Frenada i retorn al punt d'origen en el polèmic projecte de construcció d'un camp de golf a Bellvei, un municipi de 2.000 habitants a l'interior del Baix Penedès. La iniciativa cuejava a la població des de l'any 2002 i, de fet, ja està prevista en les normes subsidiàries que orienten l'urbanisme municipal, però no va ser fins a l'any 2010 que es va iniciar la tramitació. Ara, però, l'Ajuntament ha decidit fer marxa enrere en tot el procés i tornar a plantejar-lo escoltant, ara, l'opinió dels veïns.

Els vots de l'equip de govern (l'Agrupació d'Electors Bellvei+, el PSC i el PP) van permetre desestimar el 12 d'abril passat la continuïtat del projecte, que tot just l'any passat s'havia aprovat inicialment. La decisió va tenir com a únics vots en contra els de CiU, que fins a les passades eleccions va estar al capdavant del consistori. Tot i que l'executiu actual adverteix que no pot prohibir la construcció del camp de golf, ja que les normes subsidiàries el preveuen, sí que anuncia que reiniciarà la tramitació, ja que considera que el projecte de l'anterior govern local és “impossible refer-lo” perquè hi ha diverses “mancances”.

En total, el projecte va rebre 72 al·legacions en contra de veïns del municipi i entitats, i hi ha hagut diversos informes negatius al llarg de la seva tramitació d'organismes com el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Institut Geològic de Catalunya i el Departament d'Agricultura. També diversos informes dels tècnics municipals van desaconsellar el projecte, que, segons l'actual govern local, no es podrà executar si no s'ha construït abans l'autovia A-7 al pas per Bellvei.

L'Ajuntament ha anunciat ara l'inici d'un pla de comunicació per decidir el futur del projecte.

LA XIFRA

72
al·legacions
es van presentar contra el projecte de camp de golf a Bellvei, aprovat inicialment el 2011.

Un complex hoteler i residencial

La construcció del camp de golf a Bellvei, que se situaria a l'entorn del castell de la Muga (la rehabilitació del qual entra dins del projecte), incloïa també la creació d'un complex hoteler i d'una urbanització de 225 habitatges. La iniciativa, impulsada per una empresa amb el suport de l'anterior alcalde, sempre va tenir el rebuig de l'oposició i entitats ecologistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona