Urbanisme

Participació

Consulta popular

Viladamat tria pagar

El 82% de votants en el referèndum diuen “no” a la zona industrial i això implica que l'Ajuntament pagarà 128.000 euros a Rubau Tarrés

S'ha anul·lat un conveni amb l'empresa

La pregunta que tenien sobre la taula els veïns de Viladamat era: “Vols que es requalifiqui com a zona industrial el sector sud?” I la resposta va ser un no rotund, del 82% dels votants. És a dir, 108 veïns van tombar la decisió de l'anterior equip de govern, del PSC, que va signar un conveni amb Rubau Tarrés per requalificar com a industrials els terrenys on hi ha l'empresa –al costat de la C-31–. Si s'anul·la aquest acord, l'Ajuntament ha de pagar 128.000 euros a Rubau Tarrés.

Segons ha dit l'alcaldessa, Irene Palol (CUP), els diners són de treballs que Rubau Tarrés va fer al municipi el 2003 i que no va cobrar a canvi de que, quan s'urbanitzés el polígon, l'empresa no pagaria el 10% d'aprofitament que marca la llei. La participació va ser baixa: d'un 34%. Hi van votar 132 dels 393 veïns que tenien dret a participar en el referèndum, que per a l'equip de govern és vinculant. L'alcaldessa no n'està descontenta. Al contrari, creu que és bona per ser el primer i que cal seguir apostant per la participació ciutadana.

La votació va ser diumenge però al poble fa dies que se'n parla des que la CUP va passar per les cases un fullet i va convocar una reunió informativa. També n'hi va haver un contra el referèndum, tramès per CiU, que no té representació a l'Ajuntament. Ahir entre les mares que anaven a buscar la mainada a escola hi havia opinions de tota mena. “Jo he votat «no»”, deia una d'elles. “No crec que s'hagués de fer referèndum”, li responia una altra. “Però tu ets de l'oposició”, li replicaven. “Prefereixo pagar perquè no es va fer ben fet”, deia una altra. També als bars se n'ha parlat, però no tant com al maig, quan les eleccions van prendre l'alcaldia a Joan Bardera i la van donar a un grup de joves, de la CUP, ens deien. “Aquí ja hi havia fa temps dos bàndols com a tots els pobles.” D'altres, en viuen al marge. “No en sé res, jo”, deia un altre veí. O no es volen mullar: “Jo no estic empadronat aquí.”

L'exalcalde, Joan Bardera, es lamenta que tota la feina que va fer és en va: “Vam estar treballant perquè l'empesa no estigués en situació il·legal i ara no serveix per a res.” Ramon Anglada, gerent de Rubau Tarrés, assegura que estan sorpresos perquè l'Ajuntament no els havia dit que es faria el referèndum. Diu que el conveni els permetria fer una reordenació dels terrenys i instal·lar una depuradora.

El poble mana i ara caldrà negociar com paga l'Ajuntament els 128.000 euros que deu a Rubau Tarrés.“Les dues opcions eren dolentes”, concloïa ahir l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona