Urbanisme

URBANISME

La urbanització Pla de Bastons, sota sospita

L'oposició de Sant Feliu de Pallerols aporta documents sobre suposades irregularitats en les certificacions

L'enginyeria tècnica que va certificar la col·locació de bancs i la plantació d'arbres al Pla de Bastons de Sant Feliu de Pallerols va fer-ne una valoració que dobla el cost real dels treballs, segons el principal grup de l'oposició municipal, Units per Sant Feliu. En el ple que es va fer dijous, aquest grup va presentar una acta notarial i una valoració –feta per una arquitecta tècnica contractada per ells– en què s'especifica que hi ha dos bancs i 26 arbres menys que els que es van certificar. A més, el perímetre dels arbres plantats –s'assegura– és molt inferior al que consta en la certificació.

Traduït en diners, mentre que es van certificar 20.132 euros, el valor del que realment s'ha instal·lat és de 10.054 euros. Comptant la part proporcional de la despesa general, el benefici industrial, els impostos i la baixa de liquidació, la diferència final és d'11.718,30 euros, segons l'informe tècnic aportat per l'oposició.

“Si en una obra que costa uns quatre milions d'euros hem notat aquesta diferència només en els bancs i els arbres, nosaltres tenim la impressió que hi pot haver altres errors”, va manifestar ahir el portaveu de Junts, Francesc Prat.

Demanen una revisió

Ateses aquestes xifres, Junts ha demanat a l'equip de govern, de CiU, que comprovi totes i cadascuna de les certificacions efectuades. També demanen que, si es dóna el cas, es reclami la devolució dels diners que s'haurien pagat de més. Les obres del Pla de Bastons arrosseguen polèmica des del principi, sobretot perquè els propietaris han considerat excessives les quantitats que han hagut de pagar.

L'alcalde, Joan Casas, va admetre que potser hi ha hagut “algun descuit” i, per tant –va dir–, estudiaran les certificacions. “De totes maneres –va afegir-hi–, tenim plena confiança en els tècnics.” L'alcalde no es va mostrar molest pel fet que Junts hagués portat el tema al ple –“és la feina de l'oposició”–, però va lamentar que Junts hagués acusat l'equip de govern de no estar al costat dels veïns. “Això no és cert i no em va agradar; l'oposició s'ha de fer de manera constructiva”, va dir.

LA XIFRA

11.000
euros
és la diferència entre el que haurien costat els bancs i els arbres i la xifra certificada, segons l'oposició.

LES FRASES

Cal comprovar totes i cadascuna de les certificacions efectuades
Francesc Prat
PORTAVEU DE JUNTS PER SANT FELIU
No podem descartar que hi hagi hagut descuits i ho estudiarem
Joan Casas
ALCALDE DE SANT FELIU DE PALLEROLS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona