Urbanisme

urbanisme

Jafre pavimenta part del nucli històric i en completa la urbanització

La segona fase de rehabilitació completa una part del carrer Major, el de la Creu i el d'Orient

Les obres començaran ben aviat i s'allargaran deu mesos

La pavimentació de part del carrer Major, el carrer de la Creu i el d'Orient tancarà el projecte Reviure les Velles Ciutats, impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i amb el qual es busca posar fre al deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals. Per Jafre, l'obra culminarà un procés de rehabilitació dels carrers del poble en general, i en especial del nucli històric, que va començar l'any 2005 i que va servir per modernitzar la canalització de l'aigua potable, de sanejament i del gas. Aquesta primera envestida de rehabilitació va venir seguida de la instal·lació de la fibra òptica i la urbanització del carrer de la Font i la plaça de la Vila. Tot plegat, una inversió de 733.000 euros.

L'alcalde de Jafre, Joan Bonany, assegura que aquest projecte que ara enfila la darrera recta “no és una qüestió estètica sinó de dignificació del poble”: “Ho contemplem com una força motora de canvi perquè es puguin instal·lar nous serveis i nous establiments al poble.“

El cost previst de l'obra era de 462.582 euros, abans d'impostos, però s'ha acabat adjudicant per 325.089. La pavimentació consistirà en la col·locació d'uns llambordins de formigó, semblants als instal·lats ja en algunes zones del nucli antic i amb què es vol connectar estèticament amb la llamborda de pedra de la plaça de la Vila.

Està previst també que s'instal·lin unes tires de pedra granítica que separin visualment la zona per a vianants de la zona per a vehicles.

El finançament va a càrrec majoritàriament del Pla Únic d'Obres i Serveis, que n'assumeix un 63%; l'Incasòl, un 21%, i la resta, el 16%, la cobreixen entre la Diputació i l'Ajuntament.

LES XIFRES

325.000
euros.
Aquest és el cost previst de les obres que començaran en les pròximes setmanes a Jafre.
16
per cent.
Aquest és el percentatge del finançament assumit entre la Diputació i l'Ajuntament.

LA FRASE

Ho contemplem com una força motora de canvi perquè s'instal·lin nous serveis al poble
Joan Bonany
ALCALDE DE JAFRE

L'Incasòl ha fet l'acte de replanteig

Les obres de pavimentació està a punt de començar i són a mans de l'Incasòl, que assumeix el projecte i la direcció d'obres. Els treballs començaran en els pròxims dies quan l'empresa constructora ho decideixi. Ja hi ha entesa amb l'empresa Endesa per coordinar les modificacions necessàries en les línies de baixa tensió. Fins ara, l'Incasòl ha fet l'acte de replanteig, un tràmit necessari però administratiu per iniciar tot tipus de reforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona