Urbanisme

URBANISME

El pla general de Porqueres, a punt set anys després

Ahir el consistori hi va donar el vistiplau provisional i ara serà Urbanisme qui en digui l'última paraula

El ple municipal de Porqueres va aprovar ahir de manera provisional el pla general (POUM), que havia estat aprovat de manera inicial l'any 2006. La seva entrada en vigor, però, no serà possible fins que el mes vinent la Comissió d'Urbanisme de Girona mostri la seva conformitat amb el projecte. El document preveu que en els pròxims dotze anys es puguin construir fins a 200 habitatges nous i arribar a una població d'uns 6.000 habitants (ara n'hi ha 4.500).

Els eixos principals –van explicar ahir l'alcalde, Salvador Ros, i el regidor d'Urbanisme, Francesc Castanyer– són la vertebració de les zones de Mata, les Pedreres i Miànigues; la consolidació de la plaça Major, on hi haurà equipaments de caire social –com ara habitatges i un centre de dia–; la connexió directa entre la plaça Major i el barri de Corts amb un nou carrer –l'Isaac Albèniz– que anirà paral·lel al torrent Codines; la delimitació de la zona de Miànigues –on es concentrarà gairebé tot el creixement urbanístic–; la consolidació de la zona esportiva, i l'ampliació de la zona industrial, que en aquests moments té una ocupació de prop del 60%. De sòl urbanitzable nou n'hi ha uns 39.300 m² i de sòl industrial nou se'n preveu 79.800 m².

El POUM va tenir el vot favorable de l'equip de govern (IdP-AM) i l'abstenció de l'oposició (CiU). El portaveu dels convergents, Josep Juscafresa, va justificar aquest vot amb el fet que, si bé estan d'acord amb les correccions aplicades al document inicial, no hi han pogut intervenir de manera directa.

LA XIFRA

6.000
habitants
podrà arribar a tenir Porqueres d'aquí a dotze anys (ara en té 4.500), segons el pla general.

Miànigues, el punt conflictiu

Si s'ha tardat tant entre les aprovacions inicials i provisional del pla general de Porqueres ha estat –van explicar els representants municipals– perquè pel mig es van redactar els plans urbanístics comarcal i territorial, als quals el POUM estava supeditat. Un canvi aplicat a causa d'aquesta circumstància és l'envergadura de la zona urbanitzable del Puig Surís (Pujarnol). El tema més controvertit del pla, però, ha estat el creixement urbanístic de Miànigues, que serà menor del que s'havia previst de manera inicial. El plantejament inicial va provocar que es creés una plataforma ciutadana i que desenes de veïns signessin unes al·legacions en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona