Urbanisme

urbanisme

Una immobiliària impugna el POUM de Palau-saverdera

L'empresa i dues veïnes creuen que s'hi fan previsions irreals i que només es vol evitar l'enderroc del Sun Village

La societat immobiliària Cocu SL i dues veïnes de Palau-saverdera, Immaculada Massot i Maria Rosa Massot, van presentar dimecres passat, 20 de març, un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el nou pla general d'aquest municipi. Els autors del recurs demanden el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per l'actuació de la comissió d'Urbanisme de Girona, i l'Ajuntament de Palau-saverdera per haver aprovat un POUM en el qual creuen que hi ha una infracció de desviació de poder i ànim de defraudar. “Aquest pla no s'hauria d'haver aprovat mai perquè no serveix els interessos públics, només es va fer per regularitzar el Sun Village i evitar la sentència d'enderroc ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè la comissió d'Urbanisme se'n va desentendre”, afirma Joaquim Oliva, advocat de les parts denunciants. Oliva argumenta que el POUM aprovat el desembre del 2012 no era necessari i és irreal per les previsions urbanístiques que s'hi inclouen: 103,5 habitatges suplementaris per any, reserves de sòl per a equipaments públics de 57.750 metres quadrats, i zones verdes de 66.740 metres quadrats, unes xifres molt superiors al que prescriu la llei d'urbanisme i desorbitades per un municipi d'uns 1.400 habitants.

Projecte frustrat

La impugnació del POUM de Palau-saverdera és la resposta de la societat Cocu SL a la negativa de l'Ajuntament de prendre en compte el seu projecte, una promoció de 27 parcel·les (amb un 30% d'habitatges de protecció oficial) en uns terrenys de 38.000 metres quadrats situats entre la carretera de Roses i la llar d'infants, i altres equipaments públics de Palau-saverdera. “Era una proposta sostenible i de qualitat a la qual l'alcalde no ha respost mai”, diu Oliva per explicar la decepció i la denúncia dels seus clients. En el POUM, l'Ajuntament va optar per reservar la totalitat d'aquests terrenys per a equipaments públics i compensar els propietaris amb altres terrenys.

L'alcalde, Narcís Deusedas, diu que no es pot pronunciar sobre el cas perquè desconeix el contingut de la denúncia. Tot i això, afirma que en el seu moment el POUM es va acordar amb els propietaris que ara han impugnat el pla. Pel que fa al projecte de promoció de la societat Cocu SL, Deusedas afirma que no en va ser mai informat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona