Urbanisme

Problemes al PAI de la Garrofera per insolvència de l'agent urbanitzador

El projecte preveia 3000 habitatges i un camp de golf

Aquest PAI de la Garrofera, que es va presentar i tramitar de manera molt ràpida l'any 2006, té un origen molt poc clar en opinió de la coalició Compromís, en vincular-se amb els terrenys forestals que va comprar Paco Roig en la Casella i que van provocar, en el seu moment, un fort rebuig dels veïns d'Alzira.

A més, va donar eixida a un acord celebrat al despatx del llavors conseller de Territori Rafael Blasco, que junt amb Paco Roig i Juan Soler es va fer possible el canvi de president del València Club de Futbol a la figura d'aquest últim, que va comprar les accions que tenia Roig.

Una negociació així, de caràcter empresarial en l'àmbit del futbol, no té cap sentit i resulta fins i tot esperpèntica, per la qual cosa Bastidas ha d'actuar immediatament i deixar fora aquest projecte per ser inviable econòmicament i socialment, com ho demostra l'actual situació de greu crisi econòmica basada en el foment de la construcció i la requalificació massiva de terrenys rústics.

Fa uns anys, el Bloc ja advertia de la greu situació econòmica d'aquesta urbanitzadora que formava part de la Caixa Castella la Manxa. Ara, la dita entitat financera, ha desaparegut i actualment és propietat del FROB,és a dir, de l'Estat. No hi ha raó per a mantenir aquesta actuació basada en l'especulació por l'augment de valor dels terrenys rústics en aquest paratge d'aquest terme municipal perquè, és evident, que en molts anys no es van a donar les condicions per a poder dur a terme la construcció de més de 3.000 habitatges i un camp de golf com estava previst.

Resoldre el contracte

Cal recordar, que en l'últim ple de desembre 2012 es va acordar precisament resoldre el contracte que tenia l'ajuntament d'Alzira amb l'empresa seleccionada per a executar els treballs d'elaboració del nou PGOU. Precisament pel mateix motiu que afecta la urbanitzadora Cuatre Carreres, la insolvència econòmica i la seua liquidació l'ha fet inviable.

Per tot això, des de Compromís per Alzira anuncien la presentació d'una moció per a la seua discussió en el Ple de l'Ajuntament, perquè consideren que els criteris tècnics han de ser els mateixos que s'han tingut en compte en situacions semblants. És a dir, acordar la resolució del PAI en la seua totalitat i deixar sense efecte l'aprovació provisional feta l'any 2006 per part de Bastidas i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.