Urbanisme

urbanisme

El ple d'Arbúcies aprova un pla per al parc Mongé

El govern d'Entesa ha arribat a un acord amb els propietaris de la zona que permetrà la creació d'un espai verd de 6.000 m² aproximadament

El ple de l'Ajuntament d'Arbúcies va aprovar ahir la modificació puntual del pla general en relació amb el parc Mongé, que ha de permetre crear una gran zona verda en aquesta àrea. Segons el planejament, estava previst que a la zona s'hi construïssin blocs de pisos, i en els últims dos anys, segons va explicar ahir l'alcalde, Pere Garriga (Entesa), s'ha negociat amb els propietaris dels terrenys que s'hi puguin construir vuit cases aparellades però, a canvi, la resta de l'espai serà públic. “Segons el pla anterior, l'espai públic quedava molt dispers. Amb aquest canvi quedaran uns 6.000 m² de zona verda”, va dir Garriga. “Millorem molt tot l'espai, tindrem una gran zona verda que permetrà enllaçar amb el passeig de la Riera, el parc de la Glorieta, el parc del Prat Rodó, la bassa de la Farga i el jardí dels Arboços”, hi va afegir l'alcalde, que considera que la modificació és un pas per permetre la creació “d'un pulmó verd al poble, que no és que Arbúcies no en tingui, però serveix per esponjar la densitat edificatòria que hi ha”, va matisar. L'aprovació inicial es va fer amb els vots a favor d'Entesa, la CUPA, el PSC i CiU, i el vot contrari d'ERC. L'alcalde va explicar que, després de l'aprovació, la modificació haurà d'anar a Urbanisme, que hi ha de donar el vistiplau, i posteriorment formalitzar la cessió davant notari. “Espero que es pugui començar la primavera de l'any vinent”, va dir.

Dani Saborit plega

En el ple també es va informar de la renúncia del regidor de Governació, Dani Saborit, que serà substituït per Maria Tayeda. Saborit continuarà vinculat a Entesa, i va explicar ahir que plega perquè, després d'haver estat a l'atur, ha trobat una feina que l'obliga a desplaçar-se cada dia i no li permet prou dedicació a l'Ajuntament d'Arbúcies.

LA FRASE

Aquesta zona servirà per esponjar la densitat edificatòria que hi ha a Arbúcies
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona