Acostumar-se a la tranquil·litat

Miami Platja viu des de ja fa gairebé dos mesos sense el calvari de l'N-340, i, tot i que el canvi és positiu, els veïns no volen que es deixi de banda ara la promoció d'aquest nucli urbà

Ja fa unes setmanes que, amb l'obertura d'un nou tram de la variant de l'A-7, a Miami Platja ja no hi ha aglomeracions, retencions ni el trànsit interminable que provocava el pas de l'N-340 per aquest nucli urbà. Ara, a l'avinguda de Barcelona, hi regna la tranquil·litat, i els veïns ho celebren. «Estem més tranquils», confessa Tània Figueres. Aquesta veïna de Miami, però, reconeix que al principi trobaven a faltar una mica la carretera nacional, tot i que ara només veu avantatges en la nova situació: «Hi ha més semàfors per poder creuar a l'altra banda, i si ara ja estem tranquils a l'hivern encara ho estarem més.» Altres veïns del municipi, o aquells que només hi van a passar l'estiu, també hi estan d'acord. És el cas de Carmen Doña, una veïna de Barcelona que fa divuit anys que té una casa a Miami Platja i hi passa tots els estius i algun cap de setmana. Ara també celebra que no passin tants camions per dins del nucli urbà. Fent una ullada ràpida al trànsit actual a Miami, es pot comprovar que els camions s'han substituït per bicicletes, i els pocs vehicles, sobretot turismes, que hi circulen ho fan amb fluïdesa.

Alguns veïns, però, estan a l'expectativa per saber com afectarà, a la llarga, aquesta nova situació. Ara per ara, els establiments no han notat cap diferència en els ingressos, ja que la majoria dels vehicles eren de pas i no acostumaven a aturar-se, i l'activitat comercial del municipi és la mateixa que abans. «Només s'han vist afectats els locals on s'aturaven els camions, al principi i al final del nucli urbà», expliquen des de la cafeteria Maria Glòria, situada al bell mig de l'avinguda de Barcelona. En aquesta cafeteria asseguren que no els ha afectat gens el canvi, ja que no tenien lloc perquè s'hi aturessin els camions. Però tal com assegura Eulogi Yus, veí de Miami i responsable d'un supermercat, «aquests establiments que vivien del camió ja s'han adaptat».

Promoció turística

Yus, però, tot i que veu amb bons ulls la tranquil·litat que provoca la nova situació, creu que ara es necessitarà més promoció turística. «El fet que no hi hagi tant trànsit és un avantatge sempre que el turisme estigui assabentat que Miami Platja existeix», explica. No obstant això, està satisfet que ara ja no sigui un perill per als veïns del municipi anar a comprar. «Es creua més fàcilment, i també es descansa més a la nit, però s'haurien de fer algunes millores.» En aquest sentit, Yus creu que encara falten més semàfors per als vianants i que, a llarg termini, s'hauria d'habilitar una zona per als vianants per l'eix comercial del nucli urbà, que precisament és a banda i banda de l'N-340. «Falten més avantatges per als vianants, més banquets o zones infantils», comenta. Com a comerciant, però, el responsable del supermercat no creu que l'afecti: «Tenim l'avantatge que és un lloc on hi ha molts propietaris, és a dir, que els que hi vénen a estiuejar són els mateixos propietaris dels apartaments, i vénen cada estiu, però no s'ha d'oblidar la publicitat turística perquè vingui gent de fora.» Així, Yus assegura que el canvi serà positiu si Miami continua sent el que és ara pel que fa al turisme.

De moment, la situació és nova per a tothom, i faltarà veure com s'afronta. El fet que ja no hi hagi un trànsit massiu, a més, és només un petit canvi, ja que l'avinguda de Barcelona es transformarà i s'acabarà convertint en una gran avinguda urbana, o aquesta és almenys la intenció de l'administració local, que ja va triar un projecte guanyador del concurs d'idees. Els veïns ja s'han acostumat a la tranquil·litat i, a la llarga, esperen veure com se'n pot treure rendiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona