Urbanisme

Vistiplau de Patrimoni al vial perimetral d'Ullastret

Es dóna per bo el paviment i es mantenen les discrepàncies respecte als separadors de ferro

El paviment del vial perimetral d'Ullastret ja ha rebut el vistiplau de la comissió de Patrimoni, que, al març d'aquest any, l'havia denegat. Patrimoni ho va fer públic en la darrera comissió feta a principis d'aquest mes i ho va comunicar posteriorment a l'Ajuntament d'Ullastret, que ha quedat alleugerit amb la decisió. El rebuig de l'acabat del vial perimetral que envolta la muralla va fer témer a l'Ajuntament que hagués de fer una obra costosa per condicionar-lo estrictament segons el projecte inicial. De fet, Patrimoni mostrava el seu rebuig a l'acabat de l'obra, en no haver-se efectuat un tractament superficial a l'asfalt. Era una discrepància cromàtica que ara sembla que ja està resolta. De fet, el mes de setembre passat, una raspallada va ajudar a apagar la negror de l'asfalt que molestava Patrimoni. “El temps ha jugat a favor nostre en el tema del paviment. A Patrimoni els preocupava com havia quedat i ara ja no té res a veure: s'ha anat degradant i, a més, hem fet una raspallada que ha millorat l'aspecte. Per això, hi han donat el vistiplau”, apuntava l'alcalde d'Ullastret, Miquel Gatius.

Patrimoni i l'Ajuntament d'Ullastret no han resolt encara totes les discrepàncies. La comissió reclamava que els obstacles de ferro horitzontals que eviten l'aparcament de cotxes arran de muralla fossin més discrets.

En aquest sentit, Gatius va reiterar el convenciment que “aparcar arran de la muralla no ajuda a la protecció”. La instal·lació d'aquests impediments de ferro es va decidir sobre la marxa. “Els vam posar, tot i que no eren al projecte inicial, per impedir l'aparcament. Patrimoni ens diu que aquest efecte ja els sembla bé. Però no acabem d'estar d'acord amb com s'ha de solucionar”, afirmava Gatius. Tota la reforma es va acabar l'estiu del 2012 i va costar uns 400.000 euros.

LA XIFRA

400000
euros
van costar les obres de rehabilitació del vial perimetral. Es van modernitzar serveis i es va pavimentar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona