Urbanisme

Aprovació definitiva del nou POUM de Palafrugell

La comissió d'Urbanisme dóna llum verd també a l'inici de la tramitació de nous plans especials per a l'estany de Banyoles i la vall de Núria

Autorització final a la protecció de s'Agaró i de Peratallada

La comissió d'Urbanisme de Girona, reunida ahir a la Bisbal, va aprovar definitivament el nou POUM de Palafrugell, després que l'anterior, aprovat el 2006, fos anul·lat pels tribunals. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar que en el nou document s'ha fet a partir del pla del 2006 però “esmenant les deficiències”, que van motivar les sentències anul·latòries dels tribunals –primer del contenciós, després del TSJC i en última instància, l'estiu passat, del Suprem– i, a més, fa una “certa reducció dels sòls de creixement de nova implantació previstos el 2006”. Segons va especificar, el nou POUM de Palafrugell, municipi que actualment té gairebé 23.000 habitants i disposa d'uns 17.000 habitatges, preveu un horitzó fins al 2032 d'un màxim d'uns 3.900 habitatges més tenint com a llindar els 30.000 habitants totals entre tots quatre nuclis (Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu). “Són proporcions molt sostenibles”, va destacar Serra. Pel que fa als erros de l'anterior que s'han solucionat, s'ha detallat que es tractava de la tramitació ambiental, del compliment del planejament territorial vigent –que ha canviat respecte al 2006 i ara sí que hi encaixa–, de problemes en l'abastament d'aigua, i de la nul·litat d'alguns convenis, que ara s'han resolt.

D'altra banda, la comissió va iniciar el tràmit de dos nous plans especials, dels quals ahir va veure favorablement un avenç: un sobre l'entorn de l'estany de Banyoles i un altre sobre les instal·lacions de la vall de Núria. En tots dos casos, es van debatre documents molt genèrics que es concretaran en tràmits posteriors, però Serra va avançar que en el cas del projecte de Banyoles es s'hi estableixen 7 sectors amb propostes diferenciades d'usos i activitats a l'entorn de l'estany. Pel que fa al de Queralbs sobre Núria, va explicar que té com a objectiu possibilitar operacions d'ampliació i canvis d'usos de les actuals instal·lacions (l'hotel, el restaurant, el refugi...) i també actualitzacions a la zona esquiable.

Dos altres punts destacats de la comissió d'ahir van ser l'aprovació definitiva dels plans especials per protegir el conjunt residencial de s'Agaró i el conjunt històric de Peratallada. Un altre dels punts que Serra va remarcar va ser la desclassificació de 34,75 ha del barri de Salom de Santa Cristina d'Aro –passen de ser sòl urbà consolidat a ser sòl no urbanitzable–, en compliment d'una sentència que ho demanava i també parcialment una altra de fa dos anys en contra del POUM de Santa Cristina que deia que hi havia d'haver menys sòl urbanitzable.

Fibra òptica a Cadaqués

Per últim, Serra va voler destacar, pel ressò mediàtic del cas, l'aprovació inicial del pla especial de Cadaqués per poder instal·lar la fibra òptica al municipi i resoldre, així, els problemes per incomunicació que hi ha hagut sobretot aquest estiu. Serra va recordar el contenciós que hi ha hagut amb Telefónica i va explicar que, un cop assolit l'acord amb la companyia, l'objectiu és “anar molt de pressa” amb la tramitació.

LA XIFRA

30.000
habitants
és el màxim previst pel 2032 en el POUM de Palafrugell, municipi que en tenia 22.763 en l'últim padró.

Monter a Besalú i Hipra a Amer

La comissió va donar llum verd també a modificacions urbanístiques per permetre la construcció d'una nova fàbrica d'Embotits Monter a Besalú i l'ampliació de les instal·lacions de la farmacèutica veterinària Hipra a Amer.

Així, d'una banda, es va fer un nou pas per permetre la fàbrica de Monter a cavall de Besalú i Sant Ferriol. Ja estaven aprovades les modificacions de Sant Ferriol, i ahir es van veure les de Besalú, que tenen un tràmit més llarg perquè es modifiquen unes zones verdes preexistents.

De l'altra, la comissió va aprovar definitivament l'ampliació d'Hipra a Amer, un cop complertes les condicions imposades en l'anterior comissió. Serra va explicar que queda pendent només d'un requeriment legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona