Urbanisme

3.000 olesans voten sobre el futur urbanístic del municipi

La consulta popular celebrada a Olesa no té precedents

Hi van participar un 17% dels convocats

Els veïns d'Olesa de Montserrat estaven cridats ahir a expressar la seva opinió sobre el futur urbanístic del municipi i, finalment, ho van fer 2.955 persones (un 17% del total de convocats). Al migdia es van registrar cues a la casa de cultura, que va exercir de col·legi electoral únic en la primera consulta popular organitzada per un ajuntament en tot l'Estat.

El consistori volia saber què pensen els olesans abans de redactar el nou pla general d'ordenació urbana i els veïns havien de respondre sí o no a dues preguntes. D'una banda, si volien que els terrenys del camp de futbol municipal –amb una qualificació urbanística que permet fer-hi habitatges– es preservessin per a equipaments. De l'altra, si volien que la zona agrícola de Can Llimona es conservés com a tal.

La decisió dels veïns va ser clara. El 96% dels votants, 2.841 persones, van decidir preservar com a equipaments el camp de futbol i 2.838 persones van votar a favor de mantenir com a zona agrícola Can Llimona. Només 82 persones van votar a favor de fer-hi pisos.

La consulta s'empara en la llei de consultes del 2010 i ha tingut el vistiplau del govern de Madrid. El resultat no és vinculant, però el consistori ja ha anunciat que farà el que decideixi el poble. Segons va informar l'ACN, ahir hi havia un total de 17.446 persones convocades –els empadronats majors de 18 anys– i els veïns van poder votar fins a les vuit del vespre. El portaveu de l'equip municipal d'Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Martínez, va considerar un èxit el fet d'haver pogut celebrar finalment la consulta i va recordar que ha estat “un procés complex i llarg”.

El ple municipal va donar llum verd a la consulta el novembre del 2013 i va passar més d'un any fins que es va convocar.

LA XIFRA

17.446
veïns
estaven convocats a la consulta, els empadronats majors de 18 anys (no es pot fer servir el cens electoral).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia