Els semàfors de la Gran Via de Sabadell superen els 5.800 detractors al Facebook

El punt més controvertit de la reforma de la Gran Via de Sabadell –amb diners del pla de Zapatero– ha estat la instal·lació de quatre semàfors que ja no permeten anar del sud al nord de la ciutat sense parar. Funcionen des de fa gairebé un mes i, malgrat la defensa aferrissada que en fa el govern local, els aparells han centrat un bon nombre de converses aquestes setmanes. Però en l'era digital, el punt més visible del malestar és l'aparició d'un grup anomenat No als semàfors de la Gran Via de Sabadell!, a la xarxa social Facebook d'internet. Ahir a la tarda va superar els 5.800 admiradors.

L'aposta de l'alcalde, Manuel Bustos, per pacificar la via ràpida ha estat ben rebuda sobretot pels veïns de fora del perímetre, la gent gran, amb mobilitat reduïda i les famílies que l'han de creuar amb cotxets. Ara tenen quatre alternatives més per travessar les calçades deprimides i els diversos passos subterranis amb escales –només n'hi havia un amb rampes–. Però força conductors que cada matí travessen la ciutat cap a Barcelona, i que als vespres en tornen, critiquen els semàfors.

Entre els comentaris de la pàgina, n'hi ha de massa prosaics, però els més argumentats expliquen que «ara es triga més» i que hagués estat més pràctic canviar escales per rampes en els passos subterranis. També diuen que pocs vianants fan servir els semàfors perquè l'espera és llarga i, si poden, continuen travessant per sota.

«Entre 7 i 15 minuts»

El regidor d'Espai Públic, Paco Bustos, insisteix que els semàfors compacten les cues de vehicles i que les retencions no són més llargues que les que es produïen abans. Bustos ha esgrimit que ara hi ha dos carrils en bona part del traçat i que en les hores vall l'eix es recorre en 7 minuts –amb un increment fins a 15 en hora punta–. A la pàgina d'internet, però, alguns conductors parlen de temps superiors, i els veïns que viuen a tocar de la via creuen que ara hi haurà més contaminació.

Suport creixent

El grup es va crear a finals d'agost, quan es van engegar els semàfors, i la quantitat d'admiradors ha crescut fins a convertir-lo en la pàgina relacionada amb Sabadell amb més suport. En quatre setmanes, va camí de doblar el nombre de seguidors del grup Sóc de Sabadell. El fenomen s'explica perquè s'hi ha inscrit gent de municipis veïns –Castellar, Sentmenat, Matadepera i Sant Quirze– que també fa servir la via. Alguns avisen el govern local que, si no pren mesures, li ho recordaran a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona