Urbanisme

Moció per aturar un mur a Viladecavalls i consultar els veïns

ICV, EUiA, el PSC, ERC i UMdC recullen les queixes veïnals del barri de Can Trias

Avui es fa una assemblea al carrer

Tots els grups de l'oposició tenen previst demanar conjuntament en el pròxim ple de Viladecavalls l'aturada de les obres de millora de l'avinguda de Barcelona del barri de Can Trias, iniciades al febrer, després de recollir les diverses queixes que els han fet arribar els veïns de la zona per l'elevada altura de la construcció dels talussos que han de permetre millorar la mobilitat i la seguretat de la part interior de l'avinguda. En el text de la moció, a banda de demanar la paralització immediata dels treballs, també demanen l'“obertura d'un procés consultiu i participatiu” amb els veïns i les entitats que els representen que reculli “les necessitats reals de la gent que viu al barri”.

El projecte que desenvolupa l'empresa Nuevos Servicios y Oportunidades SL, per 120.587 euros subvencionats per la Diputació de Barcelona, consisteix a eixamplar les voreres i a aixecar nous murs de contenció entre els carrils de circulació tot reforçant l'espai interior perquè existeix un desnivell i, finalment, enjardinar de nou la zona. Tot i que l'obra no està acabada, l'altura dels murs és el que ha comportat més polèmica, ja que per alguns veïns s'està dividint el barri. L'associació de veïns de Can Trias convoca avui a les vuit del vespre una assemblea urgent perquè el veïnat doni la seva opinió sobre el projecte de la cruïlla de la mateixa avinguda de Terrassa.

El projecte es va aprovar definitivament el novembre del 2014 i es va presentar als veïns, amb la presència de l'arquitecte i de l'alcaldessa, en una trobada al mateix carrer el 17 de març passat, tot i que abans no va poder assistir a una assemblea que s'havia convocat al barri. Les obres tenen un termini d'execució de tres mesos i està previst que acabin al maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia