El Govern d'Aran fa una crida la responsabilitat per tramitar el Pla director urbanístic

El Govern del Conselh Generau d'Aran ha demanat al principal grup de l'oposició (CiU) responsabilitat i coherència per no confondre als ciutadans en referència al Pla director urbanístic, tenint en el compte que el Conselh Generau no és competent en matèria urbanística. El Govern aranès comparteix la necessitat d'ampliar el període d'informació pública del Pla, i rebutja el trasllat del projecte a la seu del Conselh, donat que està a disposició dels ciutadans als Ajuntaments de la Val d'Aran, així com requereix la seva tramitació. El Govern considera que el trasllat del Pla al Conselh crearia confusió als ciutadans, donat que la màxima institució aranesa no té competències urbanístiques.

Des del Conselh Generau s¡informa que només la Generalitat i els Ajuntaments són responsables de tirar endavant el Pla director urbanístic en base a les seves competències. Des del Conselh Generau es remarca que aquest Pla, proposat per la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat, és fruit del Pla Territorial aprovat en el 2006 amb el consentiment dels Ajuntaments i el Conselh Generau d'Aran, aleshores governat pel principal grup en l'oposició.

El Conselh Generau d'Aran acollirà aquest divendres als representants de la Direcció General d'Urbanisme, els tècnics municipal d'Urbanisme i els tècnics del Conselh que donen suport als municipis petits en aquesta matèria per analitzar l'expedient del Pla director urbanístic. Així mateix, la reunió s'ampliaran als diversos sectors socials i econòmics afectats per les previsions del Pla.

El Conselh Generau d'Aran és partidari d'arribar als màxims consensos possibles i valora positivament que, per primer cop en la història, la Generalitat es preocupi de garantir un desenvolupament ordenat, econòmicament eficient, ambientalment sostenible i socialment just, després de dècades de descontrol i de falta de definició d'estratègies territorials integrals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.