Urbanisme

Les obres al passeig de Castelldefels es reprenen dimecres

L'actual ministre de l'Interior i cap de llista del PP, Jorge Fernández Díaz, aprofita un acte electoral per anunciar-ho

El cap de llista del PP i actual ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va aprofitar el míting que va fer ahir al matí a Castelldefels per anunciar que les obres del tercer tram del passeig Marítim de la població es reprendran dimecres. “Aquest divendres em va trucar la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, per comunicar-me que s'havia firmat el contracte perquè es reprenguin les obres el primer dia laborable de la setmana que ve, dimecres”, va detallar, segons recollia l'ACN. L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, havia exigit la represa de les obres després de rebre un comunicat oficial del ministeri d'Agricultura el 26 de novembre en què n'anunciava la suspensió “temporal parcial” i sense data de reinici de les obres per un sobrecost de 4.554,81 euros en el projecte.

Fernández Díaz va subratllar les “vicissituds” per les quals, al seu parer, han passat les obres del passeig Marítim i que van ser “protagonitzades per
aquells que es troben al capdavant de l'Ajuntament”, ja que “quan estaven a l'oposició van fer els possibles per interrompre-les i ara han volgut reprendre-les ràpid”, va retreure. Fernández Díaz va atribuir a l'exalcalde popular de Castelldefels, Manuel Reyes –amfitrió del míting– haver “promogut” el projecte i a les formacions d'esquerres que ara governen haver-lo “paralitzat”. “Qui ha resolt aquest incident i farà que es reprenguin les obres som nosaltres”, va proclamar en el míting electoral el cap de llista del PP al Congrés dels Diputats.

Ara bé, la versió de l'actual equip de govern és ben diferent. L'alcaldessa, Candela López, va atribuir aquesta paralització de les obres a “una manca de voluntat política” i va destacar que el sobrecost de 4.554,81 euros no en justificava la suspensió. Segons l'Ajuntament, la paralització s'argumentava per “les desavinences entre el Ministeri de Medi Ambient i la Intervenció General de l'Estat, que depèn del Ministeri d'Hisenda, que no ha acceptat un sobrecost de 4.554,81 euros, que representa un 0,1% de l'import total que té el pressupost de l'obra, que puja a 2,1 milions d'euros”.

L'alcaldessa va enviar una carta a la ministra de Medi Ambient per demanar la represa immediata de les obres i li va recordar que l'arranjament del passeig hauria d'haver finalitzat aquesta setmana i que encara quedaven dos mesos de feina. Els treballs ja es van suspendre el passat estiu, en plena temporada turística amb “greus problemes entre els veïns i restauradors de la zona”, va retreure la setmana passada López.

El tercer i últim tram del passeig Marítim de Castelldefels, d'1,1 quilòmetres de llarg entre l'avinguda República Argentina i el final del terme municipal, tocant a les Botigues de Sitges (Garraf), completarà una infraestructura de cinc quilòmetres que haurà rebut una inversió de 10,7 milions. L'acte de col·locació de la primera pedra de la tercera fase es va fer el novembre del 2014.

LES XIFRES

4.554,81
euros
és la xifra que, sobre un pressupost de 2.1 milions, va fer aturar les obres.
10,7
milions d'euros
serà la inversió final que haurà rebut el passeig Marítim de Castelldefels.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona