Urbanisme

Canalitzar el clavegueram de Caldes costa 600.000 euros

L'Ajuntament renovarà tota la canonada, que transcorre per la riera, i aprofitarà per arranjar l'entorn

Preveu que es puguin començar les obres durant l'estiu de l'any vinent

L'Ajuntament de Caldes preveu començar les obres per renovar la canalització del clavegueram i arranjar la riera l'estiu de l'any vinent, en una de les inversions més ambicioses que es preveuen en el pressupost municipal, que puja a 8.774.24 euros. D'aquests, es contemplen inversions per valor d'1.466.750 euros, de què, 600.000, aproximadament, corresponen a l'obra de canalització de la claveguera i l'arranjament de la riera.

La canal del clavegueram, que es va construir fa setanta anys, transcorre paral·lela i en alguns casos pel mig de la riera. El tub es farà nou i la mateixa obra s'aprofitarà per millorar l'aspecte de la riera, amb una petita part cimentada perquè l'aigua hi circuli, i arranjar la vegetació del voltant, segons va explicar l'alcalde, Salvador Balliu. “Ara, la riera és un niu de brutícia. La farem enjardinada, canalitzarem la claveguera i ho farem de nou.”

L'any passat, l'Ajuntament ja va preveure 300.000 euros per a aquesta obra, i aquest any n'hi destina 300.000 més, que permetran, segons va dir l'alcalde, “fer-la de dalt a baix tota nova i en comptes de fer les obres en dues fases, es farà d'un sol cop”.

De moment, l'Ajuntament ja ha fet una neteja de la zona. Un cop licitada l'obra (ara s'està preparant la licitació), l'Ajuntament creu que les obres podrien començar cap a l'estiu de l'any vinent.

Ingressos per l'ICIO

Pel que fa al pressupost, en l'apartat d'ingressos, el més destacable és l'impost de construccions, l'ICIO, ja que es preveuingressar per aquest concepte 1.296.000 euros. La gran majoria d'aquest impost prové de la construcció d'habitatges al golf. En el capítol d'inversions del pressupost, hi ha també la compra d'un camió ploma per a la brigada, la pavimentació d'un camí d'Aigües Bones a Can Carbonell, per a què es disposa d'una subvenció de 80.000 euros de la Diputació, i 100.000 euros per a l'asfaltatge de diversos carrers. D'altra banda, també s'ha previst invertir 160.000 euros en la millora del clavegueram en algunes urbanitzacions, com ara Can Solà i Aigües Bones, i una part del nucli urbà i la millora dels parcs urbans i es destinaran 64.000 euros per fer un bar a la zona esportiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona