Urbanisme

Urbanisme

Un negoci partit per la meitat

Un hipermercat asiàtic no pot obrir per una confusió entre el planejament urbanístic i els límits de Vilanova del Camí i Òdena

El municipis intentaran agilitzar els tràmits per fer una modificació puntual del planejament

Un desajustament entre el planejament urbanístic i els límits dels termes municipals d'Òdena i Vilanova del Camí manté paralitzada l'obertura de la superfície comercial Hiper Asiàtic 7, d'uns 1.3000 metres quadrats. L'obertura d'aquest centre va quedar aturada fa dos mesos amb tot el material per vendre ja dins de la botiga. Una part dels terrenys sobre els quals s'ubica la botiga pertanyen al terme municipal d'Òdena, que no disposa de planejament per a aquell sector, mentre que Vilanova és l'únic municipi que pot donar la llicència, en tenir aprovat des del 2014 uns usos provisionals per a aquella zona.

El problema radica en el fet que hi ha una diferència entre les zones que s'inclouen en el planejament urbanístic de Vilanova –que arriba fins a la carretera C-244– i el límit real dels termes, segons el qual Òdena arriba fins a uns 200 metres més al sud-oest. Aquesta diferència ha provocat l'endarreriment de l'obertura de la superfície comercial perquè cal fer una modificació dels dos planejaments. Segons explica Francesc Guisado, alcalde d'Òdena, cal “tornar els respectius planejaments allà on hi ha el canvi de terme”. L'objectiu del consistori odenenc és agilitzar els tràmits el màxim possible “perquè hi ha interessos de tercers que estan perjudicats” i fer-ho des de la “conciliació” amb allò que tenia dibuixat Vilanova. Aquest municipi, per la seva banda, també passarà pel ple la modificació puntual del seu planejament, el 14 de març. Guisado assegura que tot aquest procés “s'allarga en el temps més del que ens agradaria” i, tot i que ja s'està tramitant, no s'atreveix a fer previsions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona