Urbanisme

Condemnen Salou a pagar els propietaris del solar de la Duana per un canvi d'ús

El TSJC fixa en 3,84 milions la compensació per la pèrdua d'aprofitament a causa del POUM del 2003

L'Ajuntament hi recorrerà per obtenir una rebaixa

Continua la batalla judicial pel conegut com a solar de l'antiga Duana de Salou, situat al tram final del cèntric carrer Barcelona. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat que l'Ajuntament de Salou haurà de pagar 3,84 milions d'euros a la propietària dels terrenys per compensar-la per la pèrdua de l'aprofitament que li va suposar el canvi d'ús del solar, que amb l'aprovació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) l'any 2003 va passar d'ús residencial a hoteler.

El mateix tribunal ja havia emès una sentència el 2010 que establia el dret de la propietària, Amsamar, a rebre una compensació en aquest sentit. Tot i això, el procés estava pendent que es fixés la xifra a pagar, i va quedar frenat després que les parts van intentar arribar a un acord que es va veure frustrat el 2013. El consistori salouenc, però, ja ha anunciat que presentarà un recurs de reposició per demanar que es rebaixi la xifra de la indemnització, ja que considera que no s'ha calculat bé tècnicament. El tribunal, però, ja ha rebaixat significativament la petició originària de la propietària del solar, que era de catorze milions.

A crèdit

De moment, l'Ajuntament desconeix si el jutge l'obligarà a pagar la indemnització abans no es resolgui el nou recurs. La xifra, que segons ha denunciat el grup municipal de Ciutadans podria arribar fins als sis milions d'euros pels interessos de demora, es pagaria mitjançant la contractació d'un crèdit. Des del govern municipal destaquen, però, que quan la propietat aposti per desenvolupar el solar hi haurà moltes possibilitats que demani un increment d'aprofitament, ja que els paràmetres actuals no resulten rendibles, fet que suposaria una via d'ingressos a través de llicències i impostos.

LA XIFRA

2.300
metres quadrats
té la superfície aproximada del solar, situat al nucli antic de Salou i a tocar del carrer Barcelona

LA DATA

2003
és l'any
d'aprovació del POUM vigent de Salou, que va fer que el solar passés d'ús residencial a hoteler

L'acord que va fracassar

El pas de l'ús residencial a hoteler del solar de l'antiga Duana es va fer amb l'objectiu de promoure la creació de noves places hoteleres al nucli antic de Salou. La decisió del llavors govern d'Esteve Ferran (FUPS) va suposar l'inici d'un llarg conflicte judicial amb Amsamar, que el 2010 semblava haver arribat a la treva definitiva. Llavors, l'executiu ja liderat per l'actual alcalde, Pere Granados, va subscriure amb l'empresa un conveni que permetia de nou la construcció d'habitatges als terrenys. La proposta, però, va rebre el 2013 la negativa de la comissió d'Urbanisme de Tarragona, que no va considerar prou demostrat l'interès públic, i es va reactivar de nou el conflicte judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia