Urbanisme

L'edifici del govern a l'Ebre s'acabarà a final d'any

L'equipament inclourà una oficina d'atenció ciutadana que agilitzarà la realització de tràmits administratius

L'obra costarà 2 milions menys del previst inicialment i tindrà una planta menys

Les obres de construcció de l'edifici de l govern a les Terres de l'Ebre, on es traslladaran tots els serveis territorials que actualment són en un espai de lloguer a Tortosa, avancen a un ritme ràpid. Així ho ha explicat el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, que manté que l'obra estarà totalment acabada a final d'any. “La previsió és que durant el primer semestre del 2017 els funcionaris ja treballen al nou edifici del carrer Montcada”, ha dit Pallarès.

Les obres es van reprendre el passat gener després de tres anys aturades per la crisi econòmica, que va forçar la paralització del projecte. Només es va continuar la construcció de l'aparcament subterrani, obert des de final del 2014, mentre que el projecte de construcció de l'edifici es va modificar. En unes setmanes s'ha aixecat l'estructura de la primera planta de les dues que tindrà, finalment, l'equipament del govern a l'Ebre. Així, l'edifici costarà 6 milions d'euros, 2 menys dels previstos.

A la planta baixa de l'equipament se situarà una oficina d'atenció ciutadana, que permetrà agilitzar els tràmits administratius de la ciutadania. “Suposarà un abans i un després en la gestió de tràmits oficials”, ha manifestat el delegat del govern a l'Ebre. Entre els serveis territorials que es traslladaran a l'edifici del nucli antic tortosí hi ha Agricultura, Interior, Justícia, Governació, Benestar, Empresa i Coneixement, l'Agència de Salut Pública i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre. L'administració ja treballa en el pla de distribució de l'espai del nou edifici, que permetrà un estalvi econòmic i energètic en concentrar tots els serveis en un mateix espai.

LA FRASE

Les obres avancen a un ritme ràpid i la previsió és que l'edifici estigui acabat a final d'any
Xavier Pallarés
DELEGAT DEL GOVERN A LES TERRES DE L'EBRE

Relleu en els serveis territorials

El nou govern territorial incorpora cinc nous representants a les Terres de l'Ebre. Es tracta del director dels serveis territorials de Salut, Ismael Piñas; de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez; de Justícia, Montserrat Ingla; de Treball i Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau. També hi ha canvis a Ensenyament, en què s'ha incorporat Manolita Cid (abans, estava al capdavant de Benestar) i a Interior, en què hi ha Joan Juan (abans a Justícia).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona