Urbanisme

Sant Jaume de Llierca tindrà, per fi, senyals de trànsit dins del poble

L'Ajuntament ha presentat el projecte als veïns, que hi poden dir la seva, el desplegarà abans de final d'any i posarà fi d'aquesta manera a un fet singular

Sant Jaume de Llierca deixarà de ser aviat un cas excepcional de poble sense senyals de trànsit. L'Ajuntament acaba de presentar als veïns un projecte per al desplegament d'indicadors verticals (bàsicament, d'estop, de direcció prohibida i de prohibit aparcar) i horitzontals (línies grogues, espais d'aparcament, etc.), així com de bandes rugoses, que regularan el trànsit al poble. Fins ara, a la quadrícula de carrers que formen el nucli la circulació es regia per la norma de deixar pas al cotxe que et surt per la dreta.

Des d'ahir i al llarg dels quinze dies vinents, els veïns podran presentar suggeriments, que es miraran d'afegir al projecte. Si es compleixen les previsions, la instal·lació dels senyals estarà enllestida a final d'any. En total, se'n posaran o pintaran una norantena. El pressupost és de 20.000 euros. Dotar de senyals el nucli de Sant Jaume és una vella aspiració dels veïns i de l'Ajuntament. El 2007 es va redactar un primer projecte, que no es va executar per falta de recursos. El 2012 l'Ajuntament va fer un nou estudi, que tampoc es va plasmar en cap acció. Al tercer intent, finalment es farà realitat. “Estem creixent en nombre d'habitants (en quatre anys hem passat de 800 a 878), l'escola cada cop té més alumnes i calia resoldre-ho d'una vegada per totes”, comentava ahir l'alcalde, Jordi Cargol (CiU), que va recordar que ara fa un mes hi va haver un accident en una cruïlla.

Els números

Aquest projecte coincideix amb la reordenació de la numeració de les cases, que afecta entre 180 i 200 edificis (aproximadament la meitat del total), amb la qual es vol posar fi a la confusió actual. Al mateix temps, es renovaran les plaques dels noms dels carrers. El disseny de les plaques i dels números de les cases es triarà en una consulta popular a partir de models proposats pel consistori. La votació ja es pot fer a les oficines de l'Ajuntament.

LA XIFRA

90
senyals,
aproximadament, entre horitzontals i verticals, es preveuen en el projecte presentat als veïns.

L'antiga travessera, un tema pendent

Des de la dècada dels vuitanta del segle passat la carretera N-260 passa per fora del nucli de Sant Jaume de Llierca perquè van obrir una variant, però l'antiga travessera, rebatejada com a carrer Major, continua sent de titularitat estatal. L'Ajuntament fa temps que reclama al Ministeri de Foment que la hi traspassi, però que abans hi faci una reforma perquè adopti la forma de via urbana, però no se'n surt. “Ens diuen que tenen problemes pressupostaris”, diu l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona