Urbanisme

Municipal

El pla director del sistema urbà de Girona, a revisió

La comissió de Política Territorial tractarà el dia 26 les modificacions que s'han d'introduir per actualitzar-lo

Urbanisme aprova la regulació de la ubicació de clubs de cànnabis a la ciutat

La comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller Josep Rull, tractarà el dia 26, en la sessió que es farà a Barcelona, la modificació del pla director urbanístic del sistema urbà Girona. Així va anunciar-ho ahir el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, després de la comissió d'Urbanisme que va tenir lloc a Girona. “Cal obrir la caixa del debat del pla director”, va afirmar. Segons va explicar Serra, “aquest pla director és del 2010, però té un seguit de deficiències sobretot des del punt de vista de la descontextualització pel moment social i econòmic que hi ha al territori i l'objectiu és actualitzar i modificar alguns aspectes del contingut”. Un altre dels objectius de la revisió del pla director és “incorporar nous models de planificació intermunicipal amb vista a la futura llei del territori”, va assenyalar Serra. Una de les qüestions que s'hauran d'actualitzar és, segons es va exposar ahir, el fet que la Clínica Girona s'havia de construir inicialment a Fornells de la Selva i finalment s'instal·larà a l'entrada sud de Girona.

Una altra qüestió que s'ha d'abordar és la previsió de creixement residencial a Vilablareix (als terrenys agrícoles situats entre el nucli i l'AP-7), que se situa per sobre dels quaranta habitatges per hectàrea. “No es tracta només que el moment social i econòmic hagi canviat, sinó que com a model territorial no es correspon”, va indicar el director general d'Urbanisme.

D'altra banda, la comissió d'Urbanisme va aprovar definitivament el pla especial que regula les condicions urbanístiques d'emplaçament dels locals de clubs i associacions de cànnabis. En concret, aquest pla especial, impulsat per l'Ajuntament de Girona, preveu que se situïn a un mínim de 200 metres d'escoles i instituts i també que hi hagi una distància de mig quilòmetre entre ells. No obstant això, Urbanisme va indicar que l'aprovació definitiva d'aquest pla especial queda condicionada al fet que el consistori exclogui del reglament les regulacions horàries i de publicitat ja que, segons va raonar Serra, aquestes estan subjectes a les ordenances municipals i no a Urbanisme.

La comissió territorial d'Urbanisme va deixar sobre la taula l'aprovació del POUM de Pedret i Marzà en espera que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) emeti un informe sobre la inundabilitat d'uns terrenys. Es tracta d'uns espais propers a la riera de Garriguella i Pedret corresponents a la zona nord de Marçà on està previst fer una zona residencial i també un càmping. Durant la reunió d'ahir es va informar favorablement sobre el nou POUM de Sant Hilari Sacalm, que està en una fase inicial de tramitació.

LA XIFRA

200
metres
serà la distància que els clubs de cànnabis hauran de mantenir respecte dels centres educatius.

Restaurant al volcà Montsacopa

Urbanisme va aprovar ahir definitivament el projecte per habilitar un servei de restauració al conjunt del fort de Sant Francesc, situat al volcà Montsacopa d'Olot, que anirà acompanyat d'un seguit de millores en l'entorn. El fort agrupa tot un seguit de construccions d'època carlina –finals del segle XIX– com són l'església de Sant Francesc, rodejada d'una muralla, i dues torres de vigilància. El conjunt està catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de monument històric. L'àmbit, a més, està regulat pel pla especial del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El projecte, impulsat per l'Ajuntament d'Olot, preveu rehabilitar una edificació existent a l'extrem nord-oest del fort. La coberta serà plana i acabada amb les gredes volcàniques de la zona. La nova construcció quedarà lleugerament enfonsada al terreny per no restar protagonisme a la fortificació i a l'església.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona