Urbanisme

CDC celebra el ‘blindatge' del cel de Sant Fruitós

El grup de CDC de Sant Fruitós de Bages, a l'oposició, va declarar ahir estar “satisfet” amb les zones d'exclusió de vol que marcarà el pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom de la localitat, on opera una empresa que fa salts en paracaigudes. Com va avançar aquest diari, les avionetes no podran sobrevolar per sota dels 2.000 peus sobre els nuclis de Sant Fruitós, la urbanització de Pineda de Bages, el centre d'Ampans i una gran àrea que formen el nucli de Santpedor, la urbanització Mirador de Montserrat i els aiguamolls de la Bòbila de Santpedor.

CDC va recordar ahir que, a Sant Fruitós, el seu grup “ha estat l'únic que ha presentat al·legacions al PDUA i ha aconseguit, després de reunions amb els tècnics i representants de la Generalitat, que també s'excloguin explícitament els usos comercials, els vols nocturns i les acrobàcies”. A parer del partit convergent, “les millores reduiran significativament el soroll que actualment causa la instal·lació”. Tot i això, el grup avisa que continuarà treballant “per defensar el progrés, però sobretot el benestar i la qualitat de vida de tots els veïns”.

És previst que el conseller Josep Rull aprovi el PDUA de l'aeròdrom de Sant Fruitós de manera definitiva el mes de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia