Urbanisme

Castellbell desencalla el conflicte judicial per l'aparcament de Torcidos

L'Ajuntament arriba a un acord amb l'empresa, que ha retirat la demanda i també les tanques

Es farà un accés nou i s'hi traslladarà el mercat municipal

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha desencallat, després de gairebé dos anys, el conflicte judicial que mantenia amb l'empresa Castellbell Residencial per l'accés a l'aparcament de l'antiga tèxtil Torcidos Ibéricos. Segons va detallar ahir l'alcaldessa, Montserrat Badia, s'ha arribat a un acord que permetrà utilitzar la zona a canvi d'un lloguer “simbòlic”. L'empresa, vinculada a Teyco, “ja ha retirat la demanda” i també les tanques que impedien l'accés al pàrquing des del carrer Joaquim Borràs, el principal del poble.

La pugna es va iniciar el desembre del 2014, quan Castellbell Residencial va col·locar sense previ avís unes barreres de formigó que obligaven els cotxes a anar a donar una considerable volta per entrar a l'aparcament –ubicat dins la finca de la societat–, si bé n'hi havia que hi accedien igualment entre tanca i tanca. L'Ajuntament va reaccionar obrint un procediment de recuperació d'ofici de l'ús de l'aparcament en el qual exigia a l'empresa la retirada de les tanques. Teyco va respondre amb el contenciós que ara ha acabat retirant.

L'acord estableix que l'Ajuntament pagarà un lloguer de mil euros anuals, “que és el que l'empresa paga en concepte d'IBI” per a l'espai, segons va detallar Badia. S'acompleix així un dels requisits que havia posat Castellbell Residencial.

Descongestionar

L'entesa permetrà endreçar la zona en un punt conflictiu pel que fa al trànsit. L'Ajuntament té previst obrir-hi una nova entrada al número 55 del carrer Joaquim Borràs per “facilitar l'accés, descongestionar el centre, integrar l'espai al poble i guanyar mobilitat”. També s'està estudiant ubicar-hi el mercat municipal, que ara es fa a l'avinguda Catalunya, en un carrer on cal tallar el trànsit. El nou espai permetria, a més, “centralitzar el mercat al mig del poble i apropar-lo al comerç local”.

1.000
euros
és el que pagarà el consistori a l'any. Coincideix amb el valor aproximat que l'empresa paga d'IBI.

Un altre solar, aquest encallat des dels anys 70

A banda de l'entesa per l'accés a l'antiga Torcidos, l'Ajuntament ha tancat un altre acord amb Castellbell Residencial per fer ús d'un altre solar del Borràs, que en aquest cas està ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany. D'aquesta manera, el consistori aconsegueix tancar una compensació “que venia dels anys setanta, quan es van construir els pisos”, va detallar l'alcaldessa. També es destinarà a aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona