Urbanisme

Montbui busca solucions per als espais buits

Un estudi identifica els espais buits del municipi i recomana actuacions efímeres

Santa Margarida de Montbui busca solucions temporals per als espais que té buits el nucli urbà. La Diputació de Barcelona ha fet un estudi de diagnosi d'aquests espais i proposa diferents estratègies per activar-los, ja sigui amb murals o amb instal·lacions de lleure com pistes esportives. El projecte busca dotar d'usos alguns d'aquests espais per evitar-ne la degradació i, també, per millorar la imatge del municipi.

Els principals espais buits que identifica l'estudi són uns solars entre habitatges al barri de Vista Alegre, una gran parcel·la municipal buida en aquest mateix barri, una antiga fàbrica ubicada en una de les entrades del municipi i un antic magatzem que va adquirir l'Ajuntament fa un any. En tots els casos són espais que tenen un important grau de visibilitat pel nombre de persones que hi passen diàriament, i aquest és un dels factors pels quals l'estudi prioritza la recomanació d'intervenir-hi.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient, Josep Lluís González, explica que amb aquesta diagnosi estudiaran les possibles intervencions a cada espai i parlaran amb els propietaris per tal de trobar acords per dignificar els diferents espais. En el cas concret dels espais municipals, la intenció “és estimular la creativitat dels artistes locals i s'estudiaran els projectes que es proposin”.

El regidor afegeix que també preveuen la possibilitat d'obrir a la ciutadania el debat sobre l'ús i reforma dels espais buits que siguin de propietat municipal.

Un projecte obert que començaran a perfilar durant la tardor i que, com diu González, s'emmarca “en la voluntat i la tendència que hi ha arreu d'Europa per aconseguir cada cop ciutats més amables”.

Primer espai adequat

El denominador comú de totes les intervencions serà, però, el seu caràcter efímer. González explica que l'Ajuntament ja va assajar l'any passat aquesta fórmula amb l'edifici anomenat Mont-Social, el banc dels aliments: “Un creador del municipi va fer un mural a les façanes d'un magatzem que algun dia anirà a terra.” L'espai on s'ubica el banc dels aliments és un magatzem –ara de propietat municipal– afectat en el planejament urbanístic pel perllongament d'un carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona