Medi ambient

Medi Ambient

La Iaeden guanya al TSJC però haurà de pagar 15.692 euros

És el cost de les accions judicials per aturar el projecte urbanístic de la vall de Santa Magdalena, a Terrades

Aturar definitivament el projecte urbanístic de luxe en què es plantejava fer 72 cases i un hotel de 160 places a la vall de Santa Magdalena, a Terrades, haurà costat 10 anys d'esforços i 15.692 euros en despeses judicials a la Iaeden. L'entitat va fer ahir a Figueres una crida per atraure socis nous i demanar més suport a la societat civil per poder afrontar unes despeses d'un total de dos contenciosos, despeses d'advocats, procuradors i pèrits.

Els ecologistes van fer aquesta crida en el marc d'una de les activitats que organitzen per finançar-se: el mercat de segona mà i la fira infantil que se celebraven ahir a la rambla de Figueres i on els representants i simpatitzants de l'entitat van celebrar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els dóna la raó i anul·la el pla parcial de la vall de Santa Magdalena.

També van qualificar de “vergonya” que hagin estat necessaris tants esforços per aconseguir aquest resultat. El projecte urbanístic de la vall de Santa Margarida va ser una de les primeres campanyes amb què la plataforma Salvem l'Empordà es va donar a conèixer l'any 2002 i la sentència final del TSJC és del 20 de setembre del 2013. Els ecologistes qualifiquen la urbanització plantejada a Terrades de model més propi dels anys 70 del segle passat, “un projecte destructor i enmig del bosc, promogut per una societat amb seu en un paradís fiscal, amb l'administració que els feia la feina i que els polítics no han aturat” va dir Lluís Benejam, en nom de la Iaeden.

L'entitat més rendible èticament

Tot i el cost de 15.692 euros que caldrà assumir, l'advocat de la Iaeden, Eduard de Ribot, va considerar ahir que l'agrupació ecologista és “l'entitat “més rendible socialment i econòmicament”. És una vergonya que costi això, però és un preu raonable per salvar 34 hectàrees del nostre país, al mig del bosc i en una zona declarada d'alt risc d'incendis” va dir l'advocat reclamant suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona