Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 18 octubre

Lluc, evangelista;  Just, nen, màrtir; Julià, ermità.

Refrany

Passat Sant Lluc, sembrar no puc.

Cita del dia

La millor font d'informació són les persones que han promès no explicar-ho a les altres . (Marcel Mart)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Barcelona

Dimecres, 18 octubre 2017

Cap de setmana

Teià

Excursió de Teià fins a la capçalera de la vall de Rials, a la partió amb Alella. La sortida es farà el dissabte 21 d'octubre, a les 10.30. Mostar més dates

Dies 18-20
Manresa

Caminada solidària Posem-hi el cor. Sortida diumenge, de 08.00 a 09.00, des del pàrquing del Carrefour. Inscripcions al portal Codetickets, a l'ajuntament de Manresa, al Punt d'Informació d'Althaia, a Fotot Isidre o al Gimnàs V20 de Sant Fruitos de Bages. Mostar més dates

Dies 16-20
Sant Fruitós de Bages

Pedalada popular. Dissabte, a les 18.00, des de la plaça del Parc del Castell. Cal inscripció prèvia a www.santfruitos.cat. Mostar més dates

Dies 16-20

Concerts

Manresa

18.00. Kursaal-Sala Gran. (Des)Concerto, de Jordi Purtí.

Conferències

Mataró

19.00. Fundació Hospital. Com puc ajudar al meu fill a que tingui un millor comportament?, a càrrec d'Héctor González, psicòleg especialista en trastorns mentals, emocionals i psicosocials en infants i joves.

19.00. L'Altre Cafè Cultural. La valentia de la dona davant del càncer de mama, a càrrec de Maribel Nieto, cirurgiana i màster en patologia mamària.

Calella

18.30. Casal L'Amistat. La grafologia i les seves aplicacions, a càrrec de Carles Díaz, perit cal·lígraf judicial per la UAB.

Diversos

Tiana

De 16.00 a 17.50. C. Pau Casals / C. Josep Pla (Ciutadella). Deixalleria mòbil.

De 18.00 a 20.00. Aparcament Can Gaietà. Deixalleria mòbil.

El Masnou

De 17.00 a 19.00.  Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Curs de costura, aprèn a cosir i més...

18.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Taitxí i txikung.

20.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Taller de flamenc.

Premià de Mar

18.30. Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Club de lectura juvenil amb el llibre Calvina, de Carlo Frabetti, a càrrec de Gina Leal. Cal inscripció prèvia.

18.30. Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Taller d'escriptura amb Susana Hernández. Cal inscripció prèvia.

Vilassar de Mar

18.00. Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. Cinefòrum de Viladona amb la projecció de la pel·lícula La chica danesa, de Tom Hooper, amb tertúlia a l'acabar.

18.00. Centre social Mn Josep Maria Galbany. Inici del mòdul de formació per a persones nouvingudes Coneixements de la societat catalana, es farà els dimarts i dimecres, de 18.00 a 20.00, a la sala Galbany. Informació i inscripcions al Servei d'Acollida que es troba a l'Escola Nàutica, serveiacollida@vilassardemar.cat.

Dosrius

De 10.30 a 13.00. Aparcament ubicat davant del consistori. Oficina mòbil d'informació al consumidor.

Mataró

Biblioteca Antoni Comas. Mostra documental Miquel Biada i el ferrocarril, amb motiu de la celebració de la Fira ferroviària (Mataró, 28 i 29 d'octubre). Fins al 31 d'octubre. Mostar més dates

Dies 16-31
Sant Andreu de Llavaneres

20.00. Sala d'actes de la biblioteca municipal. Formació: Anglès II, a càrrec de Paquita Picart, llicenciada en Filologia anglogermànica i traductora. Fins al 13 de desembre. Mostar més dates

Dies 13/09-13/12
Arenys de Mar

19.00. Sala d'actes de la Biblioteca. Converses a la carta en francès, Français à la carte, a càrrec de Dominique Jiménez.

Descarrega't el calendari 2017


 

Efemèrides

1685. L’edicte de Fontainebleau.

Conegut com la revocació de l’edicte de Nantes, va ser promulgat pel rei Lluís XIV de França. L’edicte establia que només era legal la pràctica de la religió catòlica, i derogava el de Nantes, firmat l’abril del 1598 pel rei Enric IV de França, que garantia als hugonots (protestants francesos) la pràctica de la seva religió sense que fossin perseguits. L’edicte de Fontainebleau ordenava la destrucció de les esglésies dels hugonots, el tancament de les escoles protestants i oficialitzava la Dragonada, nom donat a la persecució iniciada el 1681 per Lluís XIV per obligar els hugonots a convertir-se al catolicisme.

1892.

Entra en servei la primera línia telefònica interurbana del món, entre Nova York i Chicago, als Estats Units.

1898.

Un grup d’industrials i empresaris funda la Unió Regionalista, associació política regionalista i regeneracionista que, el 1901, es va fusionar amb el Centre Nacional Català per constituir la Lliga Regionalista.

1959.

L’estació espacial soviètica ‘Lunik III’ comença a enviar fotografies de la cara oculta de la Lluna.

2006.

Els EUA es reserven el dret a denegar l’accés a l’espai als països considerats adversaris.

2011.

Alliberen el soldat israelià Guilad Chalit, segrestat el 2006, a canvi d’un miler de presos palestins.