Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 22 maig

Faustí, Timoteu, Cast, Emili, màrtirs; Marcià, bisbe i confessor; Júlia, Quitèria, màrtirs; Elena, verge; Rita de Càssia, viuda; Joaquima Vedruna, religiosa.

Refrany

Parlant la gent s'entén.

Cita del dia

Les respiracions del mar són minuts d'eternitat . (Margherita Guidacci)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Canovelles

Dimecres, 22 maig 2019

Cap de setmana

Lloret de Mar

Sortida al bosc per buscar plantes remeieres i per cuinar, per dissabte, 25 de maig. Sortida a les 10.00 de davant de la depuradora. Passejada pel bosc guiat per Núria Draper. Inscripcions a c/e auroralloret@gmail.com. Mostar més dates

Dies 20-24

Conferències

Blanes

20.00. Bar Mediterrani. Xerrada Desmuntant mites sobre la Tordera, a càrrec d'Enric Sagristà (CEAB-CSIC) i Xavier Romera. Dins el Festival de divulgació científica Pint of Science.

Exposicions

Hostalric

Sala Benet Frigola. Pintures de Juan Bueno. Fins al 26 de maig.

Blanes

Biblioteca, vestíbul. Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonko i el seu districte. Tot el mes de maig.

Sala García-Tornel. Obrint finestres, de l'artista David de la Fuente. Fins al 2 de juny.

Casa Saladrigas. Joves Talents V.7, d'Èrica Simón, Judit Escayola, Zaida Pulido i Anna Laura Castro. Fins al 23 de maig..

Santa Coloma de Farners

Casa de la Paraula.  La Revolta dels Segadors 1640, de Districte IX imatge. Fins al 25 de maig.

Arxiu comarcal de la Selva. Joaquim Jordà, fons documental de l'Arxiu. Fins al 26 de juliol.

Casa de la Paraula. Emanar. El viatge etern, de Miquel Samitier. Fins al 22 de juny.

Casa de la Paraula. Últim Beulas, de l'artista Josep Beulas. Fins al 6 de juliol.

Casa de la Paraula. Petits artistes, a càrrec dels alumnes de les escoles La Salle, Castell i Sant Salvador d'Horta. Fins al 29 de juny.

Sils

Cap i diferents espais municipals. Exposició de cartells e-fum, realitzats pels alumnes de l'Escola Jacint Verdaguer. Fins al 31 de maig.

Vidreres

Biblioteca Joan Rigau i Sala. Manga. Todo lo que necesitas saber. Fins al 14 de juny.

Gastronomia

Blanes

Mes de la gamba. Restaurants participants: Arrosseria Las Salinas, Can Borrell, Can Flores, Celler Sant Antoni, Kiku, L'hivernacle. La Balma. Restaurant & Lounge Club Vela Blanes, Sa Nansa, T3, i Va de Catas. Fins al 31 de maig. Mostar més dates

Dies 2-31
Lloret de Mar

Jornades gastronòmiques de l'arròs. Restaurants participants: Pomodoro, Studio 66, Sybius, Xaloc, Xef a casa - El Tinglado d’en Manel, Escola d’Hostaleria, Hotel Santa Marta, Atics, Barça d’Or - Hotel Rigat, Ca l’Amic, Cal Sogre, Can Bolet, Can Tarradas, El Jardín, El Mesón, El Port de la Cala, El Rossel, El Trull, Fenals Internacional, Freu - Hotel Monterrey, Giorgio, La Lonja, Les Petxines-Hotel Excelsior, Marsol, Mas Romeu, Miramar, Papalus. Fins al 2 de juny. Mostar més dates

Dies 10/05-2/06

Infantils

Blanes

18.00. Biblioteca municipal. Makers: aprenent amb Arduino, taller de robòtica Mostar més dates

Dies 20, 22 i 24
Santa Coloma de Farners

17.30. Biblioteca Joan Vinyoli. Taller d'orelles èlfiques.

Vidreres

17.30. Biblioteca. L'hora del conte: Aigua, terra, sol... i què més necessita l'hort?, amb M. Helena Tolosa.

Dijous, 23 maig 2019

Concerts

Lloret de Mar

21.00. Església de Sant Romà. Concert de guitarra espanyola a càrrec de Tono Blasi. Mostar més dates

Dies 16, 23, 30/05, 6, 13, 20, 27/06, 4, 11, 18 i 25/07

Conferències

Blanes

15.15. Sala Roberto Bolaño. Xerrada taller Laboratori de nutrició: com fer que els nens mengin més fruita i verdura, amb Isolda Vila, nutricionista sensorial.

Efemèrides

1629.

Durant la guerra dels Trenta Anys, per poder mantenir-se en el tron, el rei Cristià IV de Dinamarca (al gravat) va signar la pau de Lübeck amb l’emperador romanogermànic Ferran II d’Habsburg, arran de la invasió de Dinamarca pels exèrcits catòlics comandats per Albrecht von Wallenstein. L’ascens dels catòlics al nord d’Alemanya des del 1623 va obligar el monarca danès a intervenir directament en la guerra dels Trenta Anys contra el Sacre Imperi Romanogermànic i la Lliga Catòlica, sense cap garantia de col·laboració d’algunes potències. Entre altres disposicions del tractat de pau de Lübeck, Cristià IV rebria, sense haver de pagar rescat, les terres ocupades al seu país i els ducats i principats del nord d’Alemanya que li pertanyien. A canvi, Dinamarca va deixar de donar suport i ajut als protestants alemanys.

1640.

Vora 1.500 segadors entren a Barcelona, obren les presons i alliberen Francesc de Tamarit, conseller del braç militar de la Generalitat. Començava la guerra dels Segadors.

1939.

Alemanya i Itàlia signen a Berlín l’anomenat “Pacte d’Acer”, una autèntica aliança militar entre els dos països.

1949.

Es promulga la llei fonamental de Bonn, constitució provisional de la República Federal Alemanya (RFA).

1984.

El fiscal de l’Estat posa en marxa el cas Banca Catalana uns quants dies abans que Jordi Pujol sigui reelegit president de la Generalitat.

1998.

L’acord de pau per a Irlanda del Nord obté una aprovació majoritària en el referèndum celebrat a l’Ulster i a la República d’Irlanda.