Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 22 maig

Faustí, Timoteu, Cast, Emili, màrtirs; Marcià, bisbe i confessor; Júlia, Quitèria, màrtirs; Elena, verge; Rita de Càssia, viuda; Joaquima Vedruna, religiosa.

Refrany

Parlant la gent s'entén.

Cita del dia

Les respiracions del mar són minuts d'eternitat . (Margherita Guidacci)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Sabadell

Dimarts, 22 maig 2018

Balls

Ripollet

18.30 a 20.00. Centre cultural. Line-dance improver amb Ariadna Corbí.

Pineda de Mar

10.00. Pavelló Nino Buscató. Balls en línia.

Cap de setmana

La Torre de Claramunt

Ruta megalítica de la Roca del Vallès (14 km), es farà el diumenge 27 de maig, a les 07.00, davant el dispensari. Sortida des de la urbanització La Pineda. Més informació a www.latorredeclaramunt.cat. Mostar més dates

Dies 21-25

Excursió La Torre-Pinós-La Torre, bici de carretera, es farà el diumenge 27 de maig, a les 07.00, davant Mirasol. Més informació a www.latorredeclaramunt.cat. Mostar més dates

Dies 21-25

Concerts

Manresa

20.00. Kursaal. 12a edició del Cantània. Mostar més dates

Dies 22 i 23
Sant Vicenç de Montalt

19.00. Centre cívic El Gorg. XIX Moments Musicals a les Escoles, a càrrec d'alumnes de l'EMM L'Oriola i de diverses escoles de la comarca convidades.

Conferències

El Masnou

18.30. Sala Joan Comellas. Les matemàtiques, s'estimen, s'odien... però són a tot arreu. Per a què serveixen?, a càrrec de Xavier Viella Miró, seguida 'un col·loqui obert al públic assistent.

Vilassar de Mar

18.00. Sala Roser Carrau - Espai Cultural Can Bisa. Conferència de l'Aula d'Extensió Universitària Vilassar de Mar: Foments de la laïcitat a Catalunya, a càrrec de Jordi Serano i Blanquer,llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la UAB i rector de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC).

Centelles

18.00. Casal Francesc Macià. Aula d'extensió universitària de la Gent Gran amb Genètica al segle XXI: oportunitats i consideracions ètiques sobre la seva aplicació en l'àmbit de la salut, a càrrec de Jordi Surrallés i Calonge, director del Servei de Genètica de l'Hospital de Sant Pau.

Mataró

17.00. Associació Parkinson Maresme. Seguretat a la llar i estafes, a càrrec de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra de Mataró. Conferència emmarcada en el 16è Cicle d'activitats formatives organitzat per a la gent gran.

18.00. Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics. Tardes culturals amb Grans herois i grans dames de Hollywood, a càrrec d'Albert Beorlegui, periodista i expert en cinema.

Arenys de Mar

18.00. Sala Josep Maria Arnau del C. C. Calisay. L'aventura del català, a càrrec de David Vila i Ros, escriptor.

Diversos

El Masnou

17.30. Els Vienesos. Txikung.

18.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Sardanes, nivell inicial.

19.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Curs de country.

19.30. Biblioteca Joan Coromines. Trobades amb Empar Moliner.

Montgat

Formació Emprenedoria col·lectiva i cooperitivisme, es farrà el dimarts 22 de maig, de 10.00 a 121.00, al centre cívic les Mallorquines. Inscripcions a montgat.empren@gmail.com o al telèfon 934 690 737.

Teià

11.00. Casal de la Gent Gran. Punt d'informació Pressupostos Participatius.

Tiana

09.30. Parc de Can Puigcarbó. Activitat esportiva gratuïta, a càrrec de Gemma Arrabal, coordinadora esportiva.

Argentona

19.00. Biblioteca Municipal. Tertúlia literària amb el llibre Camí de Sirga, de Jesús Moncada.

Efemèrides

1629.

Durant la guerra dels Trenta Anys, i per poder mantenir-se en el tron, el rei Cristià IV de Dinamarca (al gravat) va signar la pau de Lübeck amb l’emperador romanogermànic Ferran II d’Habsburg, arran de la invasió de Dinamarca pels exèrcits catòlics comandats per Albrecht von Wallenstein. L’ascens dels catòlics al nord d’Alemanya des del 1623 va obligar el monarca danès a intervenir directament en la guerra dels Trenta Anys contra el Sacre Imperi Romanogermànic i la Lliga Catòlica, sense cap garantia de col·laboració d’algunes potències. Entre altres disposicions del tractat de pau de Lübeck, Cristià IV rebria, sense haver de pagar rescat, les terres ocupades al seu país i els ducats i principats del nord d’Alemanya que li pertanyien. A canvi, Dinamarca va deixar de donar suport i ajut als protestants alemanys.

1640.

Uns 1.500 segadors entren a Barcelona, obren les presons i alliberen Francesc de Tamarit, conseller del braç militar de la Generalitat. Començava la guerra dels Segadors.

1939.

Alemanya i Itàlia signen a Berlín l’anomenat “Pacte d’Acer”, una autèntica aliança militar entre els dos països.

1949.

Es promulga la llei fonamental de Bonn, Constitució provisional de la República Federal Alemanya (RFA).

1984.

El fiscal de l’Estat posa en marxa el cas Banca Catalana uns dies abans que Jordi Pujol sigui reelegit president de la Generalitat.

1998.

L’acord de pau per a Irlanda del Nord obté una aprovació majoritària en el referèndum celebrat a l’Ulster i a la República d’Irlanda.