Josep Valls Grau

Josep Valls Grau

LA GALERIA

Set segles divins

Era la tardor de l’any 1985, a Figueres. Presentàvem un llibre premiat en el IV Premi Just Casero de Novel·la Curta, i en el llibre es feia referència a la Divina Comèdia. Quan va acabar la presentació,...

LA GALERIA

Fra Marc

El senyor rector de la parròquia de Sant Esteve d’Olot, va ser el primer a fer-me saber la mort del monjo de Poblet fra Marc Vallès (al monestir es canvià el nom, a Figueres era en “Nicetu”)....

LA GALERIA

‘Mirabilis tempus’

Temps de meravelles. Però temps que dura poc, només els catorze dies de la campanya electoral. Sovint ho he pensat: estaria bé que les campanyes electorals duressin tot l’any, perquè tot l’any...

LA GALERIA

Del Pilós a Pla

Amb la cosa política catalana actual, tal com passa a molta gent, em sento alhora esperançat i desenganyat, animat i decebut, sense trobar un equilibri de continuació per mantenir serè l’ànim i...

LA GALERIA

El pare del fill del xofer

De Josep Quintà, l’anomenat xofer de Josep Pla, a l’obra completa d’aquest hi ha més entrades que les que hi ha de Jordi Pujol o de Francesc Cambó. Per exemple. I és que Josep Quintà, el pare...

LA GALERIA

Camí de pessebres

Feia dies, setmanes que se’n parlava però ningú estava segur de res. Resulta que pel temps de Nadal, que va de Santa Llúcia a la Candelera, cada any al meu poble hi havia una exposició de pessebres...

LA GALERIA

Alguna cosa bona hi ha

El capellà del meu poble, a totes les misses predica que ens hem d’esforçar a trobar-hi alguna part positiva, que hem de ser més solidaris, i que no ens hem de deixar vèncer per la por d’aquest...

LA GALERIA

L’Albert de Cabestany

L’any 2016 aparegué un llibre record on hi aplegava totes les seves cançons (cent), amb sis cedés, i semblava que marcava així el final de la seva carrera artística com a cantant. Però ara ha publicat...

LA GALERIA

Cau un cedre del Líban

Ha passat a la història com el restaurant de reis, ministres i grans empresaris; no admetia targetes de crèdit, era famosíssim per la seva cuina bascofrancesa moderna, tenia el sommelier més valorat...