Comunicació

Demanen que tots els canals de la televisió catalana arribin a la Catalunya del Nord

La Federació d'Entitats de Defensa de la Llengua i Cultura Catalanes a la Catalunya del Nord interpel·la el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació perquè es millori la qualitat del senyal digital de la televisió catalana

La Federació d'Entitats de Defensa de la Llengua i Cultura Catalanes a la Catalunya del Nord ha enviat una carta a Isabel Ledesma, del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, per demanar-li que s'augmenti la potència amb la qual s'envien a la Catalunya del Nord els senyals dels quatre canals de TVC. Segons la federació, avui la potència és de només 20 Watts, i podria ser de 100, cosa que augmentaria la qualitat de recepció i el territori on arriba la TDT catalana.

També demanen a Isabel Ledesma que s'utilitzi el canal 43, canal tradicionalment utilitzat a la Catalunya del Nord per a les emissions del C33 a fi de passar el MUX2, és a dir, tots els canals de la TDT catalana que encara avui dia no es reben a les comarques del nord de l'Albera.

Des del març del 2010, una part del territori nord-català rep quatre canals de la Televisió de Catalunya, però la falta de potència perjudica la qualitat de la recepció a la ciutat de Perpinyà i no permet que els canals digitals arribin a tot arreu on podrien arribar.

El segon punt que segons la carta no queda resolt és que s'ha perdut un dels dos canals analògics, canal que servia des de fa un parell de dècades per a transmetre emissions de la televisió de Catalunya, i que ara permetria rebre el MUX2.

Aprofitant que aviat els estats francès i espanyol firmaran un acord d'intercanvi de canals televisius, la federació considera que és hora d'aprofitar aquest acord “per finalment oficialitzar la recepció de tots els canals de la televisió de Catalunya i això amb la màxima qualitat per als teleespectadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.