Comunicació

La televisió catalana pot desaparèixer al Conflent

Una subscripció pública vol recollir els fons necessaris per a convertir el repetidor vora Prada del Conflent en digital i difondre així quatre canals enlloc d'un

L'Associació Alentorn de Prada de Conflent ha llançat una subscripció per tal que el repetidor de televisió que va contribuir a instal·lar l'any 1991 pugui ser transformat en repetidor digital i que TVC, la televisió de la Catalunya autònoma, no desaparegui de les pantalles del Conflent, a la Catalunya Nord.

L'actual repetidor analògic es va instal·lar l'any 1991 gràcies a una subscripció pública i les subvencions d'Europa, la regió Llenguadoc-Rosselló i la participació de batlles dels municipis concernits.

Com va informar El PuntAvui a inicis d'octubre, el govern francès ha proposat un acord transfronterer al govern espanyol per a fer possible la recepció dels canals de televisió espanyols i catalans en territori fronterer de l'estat francès. El CSA, Consell Superior de l'Audiovisual francès ha participat en l'elaboració tècnica d'un pla que hauria de permetre la generalització de l'oferta televisiva catalana en tot el territori nord-català a través del canal 37.

L'associació Alentorn considera que convertint el repetidor analògic en digital s'aconseguirà difondre, com a la plana del Rosselló, quatre canals catalans enlloc d'un. Per participar a la subscripció pública es poden trobar les dades al web de La Bressola

Campanya per tot Catalunya Nord

L'any passat una campanya semblant va aconseguir que actualment es rebin, amb molt poca potència, quatre canals numèrics en català en certs sectors de la plana del Rosselló. El Conflent i el Vallespir en queden exclosos. La campanya demanava que “es pugui gaudir de tota l'oferta televisiva de TVC”, i s'aprofiti també “la imminència d'un acord entre els estats espanyol i francès sobre freqüències televisives transfrontereres”. Aquest acord anunciat fa mesos pel ministre d'Afers estrangers Alain Juppé encara no s'ha concretat.

A inicis del mes d'octubre la Federació per a la Llengua i la Cultura Catalanes a la Catalunya del Nord, que agrupa vora un centenar d'associacions culturals i cíviques, llançava una nova campanya d'enviament de cartes a la direcció de TVC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.