Música

festivals d’estiu

miquel riera

Un estiu de festivals

L’oferta cultural estiuenca és més diversa i extensa que mai, amb centenars d’actuacions en prop de 200 cicles i festivals

Petits, grans, mitjans, de pop, de rock, de clàssica, de teatre, de dansa, de música tradicional, de circ, amb to. L’oferta de festivals i cicles d’estiu no deixa de créixer any rere any, com es pot comprovar en l’especial que us oferim i on es recull l’oferta de prop de dues-centes cites d’arreu de Catalunya i també de la resta dels Països Catalans.

Enmig de l’oferta destaquen, com és habitual, els grans festivals. El Grec de Barcelona, el de Peralada, el Cap Roig, el Porta Ferrada o el de Pedralbes, concentren bona part de les estrelles de la música que podrem veure aquest estiu, però altres cites, com ara Cambrils, l’Arts d’Estiu de Pineda, Sons del Món, a l’Empordà, i el nou Jardins de Terramar de Sitges, tampoc es queden curts en les seves propostes.

L’oferta de pop-rock és inabastable un any més, amb festivals amb totes les entrades ja venudes fa dies, com el Clòwnia i el Canet Rock, però també amb molts altres de destacables, com són el Cruïlla i el FIB de Benicàssim, enmig de cites d’un a tres dies repartides per tot el territori: l’Acampada Jove de Montblanc, el Rock Fest Santa Coloma de Gramenet, el Tingladu de Vilanova i la Geltrú, l’Electrobeach del Barcarés, el Mercat de Música Viva de Vic i el Biorritme, a tocar el pantà de Sau, entre moltes altres ofertes. Txarango, Buhos o la maresmenca Judit Neddermann seran alguns dels que sonaran més.

L’estiu també és temps per a la música clàssica, amb una àmplia i consolidada oferta de festivals com el de Torroella, la Schubertíada i els dos dedicats a Pau Casals, el de Prada de Conflent i el del Vendrell.

Altres gèneres com el jazz també es van obrint camí i enguany són unes quantes les propostes dedicades a aquest estil musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia