Música

Honestedat brutal

Lágrimas de Sangre signarà avui discos a la Fnac de l’Espai Gironès i actuarà el 29 de març a La Mirona

El grup barceloní també actuarà el 20 d’abril a l’Escala, dins del festival Ítaca, amb Zoo i Suu

El grup barceloní Lágrimas de Sangre (LDS) signarà aquesta tarda exemplars del seu tercer disc, Vértigo, a la Fnac de l’Espai Gironès de Salt (19 h), on el grup també compartirà una bona estona amb els seus seguidors i oferirà una petita actuació acústica. Serà un bon pròleg per a les dues actuacions que el grup té previst fer aquesta primavera a les comarques gironines: el 29 de març a La Mirona , amb els palamosins Exèrcit d’Alliberament Musical (EAM), i el 20 d’abril a l’Escala, en el primer concert organitzat pel festival Ítaca, Cultura i Acció en un municipi de l’Alt Empordà. Aquest concert, compartit amb Zoo i Suu, tindrà lloc a l’espai de barraques, situat a l’aparcament de l’avinguda Francesc Macià. Les entrades ja són a la venda al web del festival .

Aquests dos concerts tindran lloc després que LDS hagi superat tot un repte: intentar omplir el Sant Jordi Club, amb la seva capacitat per a 4.600 persones, en un concert que tindrà lloc el 23 de març i en el qual també tindran EAM –que col·labora en un dels temes de Vértigo: guerra mental– com a banda convidada. Sembla un objectiu perfectament assolible, ja que LDS ja va omplir dos dies la sala Apolo quan hi va presentar el seu disc anterior, Viridarquía (2016): un treball “menys agressiu” respecte al qual Vértigo representa ara una certa reorientació o, millor, un retorn a les arrels. “Tornem a sonar una mica com al principi, amb temes més propers al rap i, en general, més punyents, que reflecteixen el moment ideològic de la banda, tot i que a Vértigo també hi ha espai per a la introspecció, per a temes més foscos i, fins i tot, per a cançons d’amor”.

Les veus de Neidos, Microbio i Still ill i sobretot les produccions musicals d’Acid Lemon i Rama Lama, també guitarrista, sempre s’han desmarcat força de l’ortodòxia sonora del hip-hop, i aquesta posició creativament lliure i desacomplexada es nota també en alguna de les col·laboracions del disc, com ara la del rocker navarrès Kutxi Romero (Marea), que canta a Chispa y oxígeno. I al seu amic Valtonyc li cedeixen una pista per manifestar-se des de l’exili. Tot és possible en l’univers de LDS, un grup que té com a premissa “ser brutalment honest”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia