Llibres

Francesc Puigpelat, premi Canyameres

Francesc Puigpelat i Valls ha guanyat el 29è premi Ferran Canyameres de novel·la negra amb El dia que Josep Pla va bufetejar Adolf Hitler. L’escriptor i periodista ha publicat, des del 1990, una vintena de novel·les, sis reculls de relats i ha guanyat premis com ara el Pla, el Pin i Soler i el Carlemany, entre d’altres. El 2018 va guanyar el premi de novel·la negra Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana amb Magret i els anarquistes.

Com que la primera convocatòria va tenir lloc el 1986, el Canyameres és el premi en català més antic del gènere policíac, d’intriga i misteri. Des del juny del 1994 s’atorguen aquests premis al llarg de la Nit del Misteri, organitzada per Òmnium Terrassa. Aquest any s’ha hagut d’endarrerir al 22 de setembre a la Nova Jazz Cava de Terrassa, si la situació sanitària ho permet.

A més de ser el degà en la seva especialitat, el premi Ferran Canyameres també és el més ben dotat: 5.500 euros i la publicació a Pagès Editors.

Dins els premis literaris de la Nit del Misteri també s’han lliurat altres premis, com el 32è de narracions curtes, que ha guanyat Jordi Ortiz i Casas amb Què va fallar?, i dos guardons –amb diferents categories cadascun– adreçats als escolars: el 26è Maria Rovira i el 19è M. Montserrat Oller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia