Arts escèniques

Una cançó d’Ipanema a l’Aquitània

El musical La canción de Ipanema, dirigit per Rubén Yuste, reflexiona sobre les pors que bloquegen les persones i sobre els límits de l’amor amb el popular ritme brasiler de la bossa nova a l’Aquitània Teatre de Barcelona. L’obra és de José Luis Sánchez i se situa als anys seixanta, quan Jobim i Vinicius de Moraes van compondre les cançons més famoses de la bossa nova. Assumpta Serna, que es posa a la pell de la Nelita, explica que l’obra és un “cant a la dona”. La canción de Ipanema narra la història d’amor entre el poeta i una noia de 19 anys que el va inspirar per crear alguns dels seus temes. L’espectacle, en castellà i amb música en directe, s’estrena avui i podrà veure’s fins al 13 de setembre.

La parella formada pel poeta Vinicius de Moraes i la Nelita, de 19 anys, ho tenien tot en contra: els pares de la noia li van prohibir de veure’l; van avançar el casament amb el seu antic promès; les dones no podien decidir sense l’autorització d’un home. Tot i això, el poeta no es va rendir i va crear un pla per vèncer els prejudicis de la societat per poder estar amb ella.

El director Rubén Yuste assenyala que el musical és una comèdia i una història d’amor que explica la vida de Vinicius de Moraes i tot el context que va viure i com i qui va inspirar que escrivís la famosa cançó Garota de Ipanema. El musical, segons Yuste, té un rerefons important i té com a leitmotiv “la por que ens bloqueja i no només en l’amor, sinó en la vida professional i en les decisions que prenem dia a dia”.

A més de Serna , actuen a l’obra Toni Sevilla, José Luís Sánchez, Adriana García, Jordi Cadellans, Lari Antunes, Bruno Butenas i Gabriel Fortunato. La direcció musical és de Menno Marien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia