cultura

videojocs

Arriba la Nintendo Switch

Les millores tècniques en l'univers dels videojocs sembla que no tinguin sostre

Després de multitud de rumors, Nintendo ha confirmat la data de llançament mundial de la nova consola Nintendo Switch: el 3 de març pròxim. En paraules del president de Nintendo, Tatsumi Kimishima, “Nintendo Switch és un nou concepte de consola domèstica que ofereix estils de joc molt diversos. Anem a presentar-li al món noves formes d'oci només possibles gràcies a les característiques úniques de Nintendo Switch i dels Joy-Con”, que són els comandaments exclusius d'aquesta nova plataforma.

I és que Nintendo Switch suposa una autèntica revolució en el camp de les videoconsoles domèstiques. A més de connectar-se al televisor, es pot transformar fent ben pocs passos en una consola portàtil amb una pantalla de 6,2 polzades. Per primera vegada, els usuaris tindran la possibilitat de jugar amb la seva consola domèstica on vulguin i quan vulguin. Amb una bateria que disposa d'una autonomia que pot superar les sis hores, això sí, depenent del joc.

Els comandaments més innovadors

La versatilitat dels Joy-Con permet descobrir noves maneres de jugar i de divertir-se. És possible jugar amb un Joy-Con a cada mà o fer-ho amb tots dos encaixats en el suport central, perquè funcionin com un sol comandament. També hi ha la possibilitat d'acoblar a la consola per jugar en manera portàtil i es poden compartir amb amics per gaudir en companyia d'aquells jocs que ofereixin opcions per a dos jugadors.

Nintendo Switch, a més, integra una sèrie de prestacions que la fan més interactiva. D'una banda, el Joy-Con esquerre té un botó de captura que permet fer captures de pantalla durant les partides per compartir-les amb amics a través de les xarxes socials. El Joy-Con dret, per la seva banda, disposa d'un punt NFC que permet usar figures amiibo, així com d'una càmera infraroja de moviment que detecta la distància, la forma i el moviment dels objectes propers en els jocs dissenyats per a això.

Una altra característica dels Joy-Con és la vibració HD, que dota els jocs compatibles d'una vibració molt més realista que abans. El seu efecte és tan natural que evoca, per exemple, la sensació que cada glaçó produiria en xocar dins d'un got en agitar el Joy-Con.

Nintendo Switch facilita la comunicació amb altres jugadors. Es poden connectar fins a vuit consoles sense fils mitjançant la comunicació local. Per divertir-se jugant en companyia sense necessitat d'un televisor, només cal donar suport a la consola en qualsevol superfície amb ajuda del suport integrat i repartir els comandaments Joy-Con. La consola permet gaudir de partides multijugador en línia mitjançant la connexió Wi-Fi de pagament que estarà disponible a la tardor.

Els jocs més esperats

Nintendo ha combinat les prestacions úniques de Nintendo Switch i els Joy-Con amb els elements més innovadors de les anteriors consoles per crear la seva videoconsola més flexible i funcional fins al moment. Prova d'això és l'ampli catàleg de jocs exclusius que s'han anunciat per a la data de llançament, la temporada estival i l'últim tram del 2017. Amb el llançament de la consola tindrem l'immens món obert de The Legend of Zelda: Breath of the Wild, la diversió 1-2-Switch. Del primer, poc es pot dir, encara que tot bo. Però el segon pot convertir-se en el joc imprescindible de la consola. Un títol pioner que mostrarà tot allò de què és capaç la nova plataforma de Nintendo. A l'abril tindrem Mario Kart 8 Deluxe, una actualització del popular joc de curses. A l'estiu arribarà Splatoon 2, la seqüela del reeixit joc de Wii U.

Però el títol més esperat arribarà amb vistes a la pròxima campanya nadalenca, a finals d'any. Es tracta de Super Mario Odyssey, el primer joc de Mario en un món obert des de Super Mario Sunshine per a Nintendo GameCube.

La nova Nintendo Switch sortirà a la venda el mes de març vinent per 329,95 euros i ja podem avançar que serà una de les consoles més desitjades per tota la família.

Nintendo Switch
Distribuïdora: Nintendo Data de sortida: 3 de març 2017 Preu: 329,95 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS
EQUIPAMENTS

La façana de l’ajuntament de Tarragona recuperarà el color original

TARRAGONA