opinió. Associació cultural Anima't (http://bloctcc.blogspot.com)

El cinema del TCC diu adéu

Diumenge, 29 de novembre de 2009, a l'Antiga Audiència de Tarragona es projectarà Ralco, un mal negocio, de Xavier Vaqué i Nicolas García (2008); aquest documental clourà el cicle sobre drets humans i medi ambient que ha organitzat l'associació cultural Anima't amb la col·laboració del Gepec. Aquesta projecció, que és la que fa 588, també servirà per tancar la programació estable que des de 1999 produeix l'esmentada entitat. Una mitjana de 58 pel·lícules l'any d'un cinema que segurament no hagués vingut mai a visitar-nos.

Anima't va començar a programar cinema en VO als desapareguts Cinemes Oscars de l'avinguda Ramón y Cajal l'octubre del 1999 amb la projecció de Clerks, de Kevin Smith. Més endavant amb el tancament dels cinemes comercials del centre les projeccions es van traslladar a l'Antiga Audiència i s'assumiren noves programacions: Filmoteca de Catalunya i cinema infantil.

Durant aquests anys Tarragona ha viscut una època daurada pel que fa a l'exhibició cinematogràfica. A la produïda per Anima't cal afegir la Filmoteca de Andres de Andres, el festival de cinema Rec, les programacions de les obres socials de les caixes d'estalvi amb les quals també ha participat Anima't o la de l'associació cultural Ariadna. Tarragona ha estat durant aquesta dècada la capital indiscutible i tots aquells que han volgut seguir l'actualitat cinematogràfica l'han tingut com a referència.

Durant deu anys han estat moltes les persones que han passat per l'entitat i han aportat el seu granet de sorra per fer una programació que permetés veure el cinema europeu que no arriba a les pantalles comercials, la irrupció del cinema asiàtic i algunes petites perles de cinematografies que moltes vegades només es poden veure als festivals i a les grans ciutats. Alguns fent fitxes tècniques, altres fent la producció i altres programant.

La veritat és que quan la regidora Sandra Coloma i Joan Pascual ens van comunicar el proppassat 12 de gener que la programació de cinema en versió original no havia de continuar perquè no comptaria més amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona, primer, lògicament, ens vam disgustar, però després també hem acabat pensant que ha estat un luxe i un honor poder-la fer.

Així doncs, gràcies, moltes gràcies, ja es poden encendre els llums.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA