Música

Bigblack Rhino irromp amb l'explosiu ‘Come back home'

El grup gironí presentarà avui a la fira Nostaldisc de Sant Gregori el seu primer EP, amb sis temes propis marcats pel rock i el ‘blues' més enèrgics

Ja preparen un segon EP per a la tardor vinent

Són quatre músics gironins amb extensos currículums i des de fa un temps sumen tota la seva experiència i la seva energia en Bigblack Rhino , un grup que beu de les fonts inesgotables del rock, el blues i la música negra en general, amb un so molt personal, clàssic i modern alhora. El guitarrista Gerard Brugués (Pàkitsguitar) i la cantant Nuri Mancebo van iniciar aquest projecte el 2014 com un duet, però “ja amb la idea d'ampliar-lo a una banda”. I l'any següent s'hi van incorporar el baixista Xevi Pasqual i el bateria Francesc Sotillos, més conegut com a Cheka. Van començar tocant versions de Ben Harper, Janis Joplin, Alabama Shakes i Muddy Waters, però han anat reunint prou temes propis per donar forma al seu primer disc, un EP autoeditat amb molta cura, Come back home , que a més de la cançó titular –amb un “cor de gòspel” que, en realitat, són les veus multiplicades de la Nuri i en Gerard–, inclou també Blackout, Second round, Let me show it, Take it slow i You got no love. En el disc, gravat a Eufònic Estudis de Riudellots i produït per Pàkitsguitar i la resta del grup, Miquel Brugués s'ha encarregat dels teclats.

Fent una mica d'història, Nuri Mancebo ha format part de grups com ara Nadies, The Basement i The Boppin' Shakers, i canta amb Orelles de Xocolata i la Black Music Big Band. Gerard Brugués ha tocat amb La Banda del Surdo i Sàvats, i ha actuat recentment amb LaDinamo a la Xina. Xevi Pasqual ha estat baixista de La Banda del Yuyu, Nadies i Frenètic, i ara ho és també de The Basement i Les Anxovetes. I en Cheka ha marcat el ritme de La Suite Mosquito, Radical Animal Beat i Merkado Negro, entre altres grups, i actualment és també el bateria de The Howlin' Dogs.

Tornant als crèdits del disc, Xebi SF s'ha encarregat de les mescles, i la masterització s'ha fet a Kadifornia Mastering (Cadis). L'impecable fotomuntatge de la portada i el disseny del CD és de Dugudun .

Bigblack Rhino continua alternant la formació de duet amb la de quartet, i també els temes propis amb la versions. “Però no fem els hits”, remarquen. L'EP els sembla un bon format per “anar llançant material nou cada poc temps, perquè hem de generar notícies perquè no s'oblidin de nosaltres”. De fet, ja preparen un nou EP per a la tardor vinent. De moment, van escalfant l'ambient a internet amb les Bigblack Rhino Live Sessions, uns vídeos gravats en directe en una nau de la fàbrica Gassol de Salt. Realitzades per Zinkman, amb el suport de la Casa de la Música del Gironès i la Marfà –on assagen–, aquestes sessions inclouen les col·laboracions vocals de Les Anxovetes, David Mauricio i Adrià Sivilla, de The Hanfris Quartet.

Bigblack Rhino actuarà aquesta tarda a la fira del disc Nostaldisc , a La Pineda de Sant Gregori, i també ho farà el 19 de maig a Can Sipi de Bordils; el 27 de maig a Ca la Pilar Domingu de la Bisbal; el 12 de juliol a l'Espai Marfà; el 21 de juliol a les barraques de la festa major de Salt, i el 14 d'agost al Pinxorockibirra de Salitja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona