L'apunt

LA GALERIA

La vall del ‘rock'n'roll'

Diumenge vinent tindrà lloc la segona edició de la fira Nostaldisc, la gran festa del disc i la cultura del ‘rock'n'roll', a La Pineda de Sant Gregori

El diumenge 7 de maig tindrà lloc a l'Espai La Pineda de Sant Gregori la segona edició de la “fira del disc i cultura del rock'n'rollNostaldisc . La primera edició va ser una grata sorpresa per als aficionats a la música gravada i tot allò que l'envolta –la cultura del rock'n'roll, en un sentit ampli i no excloent: no només de rock viu el melòman– ara que el disc sembla un artefacte antediluvià, tot i que alguns reivindiquin el vinil extemporàniament. Nostaldisc és una iniciativa de LX, una associació cultural de la vall del Llémena, nascuda el novembre del 2000, que també organitza el Cartellà Rock –més que un concert, tota un celebració que cada tardor reuneix alguns dels músics més destacats de la incombustible escena rockera gironina– i dirigeix el programa Radiofree, de Ràdio Sant Gregori, una bona plataforma per als grups que creuen realment en la música que fan, prescindint de les oscil·lacions aleatòries de les modes.

La primera Nostaldisc va ser un homenatge a Jordi Pagès Huerta (1955-2015), professor, músic i activista cultural. Hi van participar 23 firaires i uns 1.500 assistents van poder gaudir al llarg de la jornada no només d'una àmplia oferta de discos en tots els formats, llibres, instruments musicals, pòsters, samarretes, etcètera, sinó també d'un bon grapat d'actuacions musicals –inclosa The Cartellà Rock Band, la multitudinària formació titular del Cartellà Rock– i d'un ambient immillorable, en una fira per a públics de totes les edats i gairebé tots els gustos musicals.

Aquest any, Nostaldisc ha programat durant l'abril tota una sèrie d'actes previs, per escalfar l'ambient: actuacions en directe, sessions de discjòquei (La Gran Vinilada), una taula rodona sobre Tot el que hauria de saber un músic i una conversa sobre Els meus vinils, en locals amics com ara el Xantar, La Pedra, l'Ateneu 24 de Juny i Moby Disk Records, que entre tots formen una possible Ruta 66 gironina, amb destí a Nostaldisc. Diumenge vinent, el dia de la fira, la vall del Llémena tornarà a ser la vall del rock'n'roll: hi haurà un esmorzar i un dinar populars, el trobador titiresc Ramonlluc de Selvanyola, l'actuació de la Coral de Sant Gregori, que celebra 25 anys, i molt de rock i blues en directe: The Wilder Company, Hormigón, Xarim Aresté, Bigblack Rhino i el comiat, The Last Waltz, de Grateful Blues: una nota trista al mig d'una gran festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia