Música

Crònica

música

La força dels germans

La veu delicada però molt particular de Julia Stone sona poderosa, fins i tot amb els cors de la tornada, el naïf “la, la, la, la”, de la cançó Snow (2017), la que dona títol al nou àlbum del duet de germans australians, Angus and Julia Stone , grup venerat per l’indie folk pop, i banda sonora ideal per treballar una tarda xafogosa. Snow, segona en el repertori de dimarts a la nit en el concert del Festival Jardins de Pedralbes , servia de despertador després d’una primera Draw your swords (2010) amb la qual s’evocava el so més letàrgic del duet.

Corria l’aire, però a Pedralbes i per vèncer aquest sopor anímic inicial, el diàleg entre els germans Stone va ser sorprenentment enèrgic i amb algun moment de guitarra, de rock indie, recordant bandes icòniques com Wilco i abandonant en el directe la languidesa que els etiqueta com a música recurrent per cloure sèries televisives amb un parell de cançons referencials. En certa manera hi ha un pas endavant amb l’àlbum Snow, més enllà de l’arrel folk amb la qual creixen musicalment els dos germans, com es va percebre en el concert amb cançons com Oakwood o Chateau, que en directe aconsegueixen traspassar la frontera de Joni Mitchell; amb tot, van retornar als orígens melancòlics amb Santa Monica Dream.

Parladors, Angus Stone va relatar una història d’amor i de records familiars, a propòsit de l’origen de les cançons. I Julia Stone, en un català de nivell va saludar amb les frases ben apreses i va animar el públic a disfrutar amb un “sou collunuts”. Un duet que sonava a banda i en aquest sentit es va reflectir amb exhibició instrumental dels músics que els acompanyen en la gira. El públic, però, esperava els èxits familiars, des de l’americana Grizzly Bear , la dolcesa de Wasted i Wherever you are o l’èxit identificatiu Big Jet Plane , ja al final del concert, i amb la qual Angus Stone va animar el públic a il·luminar la nit amb els mòbils; un moment de plasticitat previ al confeti groc, festiu i ensucrat, quan al llarg del concert unes projeccions audiovisuals, artístiques, havien emmarcat la força dels germans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

saló

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes