Comelade planta al Cercle Sant Lluc la seva obra plàstica, influïda pel rock i el còmic

El músic rossellonès transforma Picasso en «xulo»

L'obra de Comelade, amb peces ja exhibides i altres que no, inclou creacions marca de la casa com ara El xulo del carrer Avinyó, en la qual fa penjar a un capgròs de Picasso una barretina, un cigarreta i una jupa de cuir amb la xapa enganxada del grup Aixònoéspànic del seu company activista Víctor Nubla. «A França estan convençuts que Les senyoretes d'Avinyó són d'Avinyó, la ciutat, i no pas del carrer Avinyó. Si les senyoretes són prostitutes, aquest és el seu xulo», proclamava ahir el músic, que en l'exposició fa lluir unes quantes dotzenes dels seus mites roquers –Cramps, Damned, Robert Johnson, Keith Richards, Los Salvajes, Dylan i Elvis Presley, aquest últim en una creació, Finestral a Cotlliure, que li serveix per retre tribut, també, al seu amic artista Carlos Pazos– i referents del món del còmic. «El còmic és el que més m'interessa per al meu art», conclou mentre observa una de les vinyetes que formaven part del còmic que, sobre ell, va dibuixar Max. L'exposició, completada amb una col·lecció de pòsters de diferents concerts seus a Gràcia, Perpinyà i París, inclou un homenatge al també pianista Carles Santos i una obra sobre el Canigó –«tota la vida hi he viscut al costat!»–, amb fragments de l'últim poema que va escriure Salvat Papasseit o informació sobre la primera ascensió en bicicleta a la muntanya.

Ceret / Barcelona, que és com s'anomena l'exposició, és, però, una mostra compartida entre Comelade i l'escultor –també veí de Ceret– Jean Lloveras, que presenta una sèrie de grans obres de ferro forjat creades en un estudi obert a la serralada de les Alberes i que evoquen l'univers marí.

L'exposició estreny els vincles que el Cercle Sant Lluc, des de la seva nova seu al Palau Mercader de Ciutat Vella, vol establir amb el museu i els artistes de Ceret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA