Arts escèniques

Un aparador de la màgia

La Fimag aposta per la fira de programadors com a punt estratègic

La segona Fira de Programadors de Màgia de Catalunya de la Fimag va plantejar ahir el debat sobre la professionalitat del sector de la màgia respecte de les altres arts escèniques. El teatre, la música, la dansa i el circ tenen punts de referència per debatre sobre les necessitats del seus sectors respectius, la seva professionalització i la seva divulgació.

Així, doncs, el debat d’ahir va posar sobre la taula que el sector de la màgia és a anys llum organitzativament com a gremi. Després de tota una jornada d’exhibició d’espectacles davant programadors vinguts d’arreu de Catalunya, el sector es va autoanalitzar. El jove Nuel Galán, que a la nit presentava el seu nou espectacle Hidden, estrena a Catalunya, va exercir de líder d’un sector que reivindica la seva professionalitat i la seva capacitat de renovació. Fimag va exercir de marc propici per obrir el debat i es va posicionar amb pas ferm per arribar a ser el festival estratègic en el sector de la màgia.

La gran gala

La Gran Gala Internacional és un dels puntals del festival. Avui, doble sessió a l’Espai Ter amb el francès Chris Torrente, subcampió del món de màgia còmica FISM 2015; el gallec Dani Polo i el seu reconegut número Parasol act; la xinesa Huang Zheng, amb una fusió de dansa, màgia, misteri i emoció, i el valencià G Alexander, finalista al concurs Pura Magia (TVE).

L’aposta per la màgia de gran format portarà demà a la tarda l’espectacle Conjuro, del popular Yunke. Aquest mag és un gran innovador de la màgia i destaca especialment en la seva faceta d’inventor d’il·lusions i mecanismes màgics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles