Art

Pia Crozet, a Poblet

A l’artista Pia Crozet li han donat l’oportunitat d’exposar una mostra de la seva obra escultòrica de símbols picapedrers aquest estiu al monestir de Poblet, a la Conca de Barberà. El monestir cistercenc li ofereix l’espai amb la il·luminació que té la sala, però Crozet ha d’encarregar-se dels materials per a la realització de les escultures i les peanyes, del transport de les obres i del muntatge i desmuntatge de l’exposició. Així és que, perquè aquesta exposició sigui possible, necessita reunir 15.000 euros i per això ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma GoFundMe per poder autofinançar-se.

“Com molts sabeu, m’apassiona la simbologia pètria que van gravar picapedrers constructors de catedrals en els seus murs. Signes lapidaris que connecten dues realitats: espiritual-material, sobrenatural-natural, universal-individual, i divina-humana”, explica en el text introductori d’aquest projecte artístic.

L’escultora Pia Crozet es va formar artísticament a París i l’any 1973 va rebre el diploma nacional d’Escultura a l’Estat francès. Posteriorment es va instal·lar a Girona, ciutat on va desenvolupar projectes artístics per tal de recuperar el patrimoni històric i artístic de la ciutat. Ella i el seu marit, l’escriptor i poeta Josep Tarrés, varen promoure la recuperació del Centre Isaac el Cec de Girona. També ha treballat el collage, el gravat, el dibuix i el tapís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles