Arts escèniques

Un Viñas més coreà que mai

El premi, amb 546 participants, obrirà amb un pregó de l’actor Josep Maria Pou

La 57a edició del premi de cant Tenor Viñas creix en nombre de participants (fins a 546) i s’internacionalitza més que mai: el 94% dels escollits (en prèvies celebrades a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Pequín, San Francisco, Moscou i Madrid) són estrangers. Només hi ha vuit catalans d’entre els 32 cantants de l’Estat espanyol. Dels 53 països que hi participen, destaquen Corea del Sud (202 cantants), Rússia (40), els Estats Units (32) i la Xina (23). La cita arrenca dissabte a la tarda amb un pregó al Consell de Cent a càrrec de l’actor i amant de l’òpera Josep Maria Pou i amb el recital d’Angela Meade (actriu que dilluns debutava alhora al Liceu i en el rol d’Aida), amb la pianista Véronique Werklé.

Les proves es faran de diumenge a dijous. Dels 546 candidats, 224 són sopranos, 115 tenors, 61 mezzosopranos, 82 barítons, 29 baixos, 26 baix-barítons i nou contratenors. La prova final i el concert dels guanyadors es faran divendres i diumenge i s’emetran a través del web del concurs. El Tenor Viñas atorgarà 121.000 euros en premis (nou en forma de contracte i quinze borses d’estudis). El president de la Fundació Privada Francesc Viñas, Miquel Lerín, aclareix que s’ha incrementat en 6.000 euros la dotació per reforçar les borses d’estudi ja que, segons el seu parer, cal més temps de formació i tècnica per anar creixent de mica en mica en la responsabilitat de les òperes. Per Lerín, avui “tot va molt de pressa, ningú té paciència”. I això afecta talents que debuten massa d’hora en rols exigents que els poden malmetre la veu i escurçar la carrera, insinua.

El director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, comentava ahir que la poca presència catalana és deguda, possiblement, a “la idea del fracàs” i la por que això els penalitzi per a la seva futura carrera a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles