Música

LA CRÒNICA

La veu pròpia de l’americana

A Joana Serrat (Vic, 1983), l’estada a Nashville per participar en l’Americana Fest la va marcar. Ho ha definit en diferents entrevistes com a irrepetible. Va ser el 2017. La cantautora osonenca, que té una sensibilitat especial pel folk i el country més intimista, un so americà que personalitza amb una veu delicada i dolça, ha tornat de la seva particular baixada als inferns, un desordre emocional, paint el somni americà, que es palpa en el seu cinquè disc, Hardcore from the heart . Són deu cançons, una fórmula clàssica però que arrodoneix encara més el que ja és una meravella. I amb cançons com Demons, en què la cantautora explicita aquest daltabaix personal. Joana Serrat va estrenar el disc a les comarques gironines dijous a la nit en un concert al Club Natació de Banyoles , en el marc de les festes d’agost i gràcies a Insomni Festival. Gravat a Texas, l’escolta del disc és una experiència hipnòtica, que flueix i no et deixa marxar alhora, amb una sentimentalitat subtil i amb una sonoritat dream pop, experimental, amb capes i textures que se superposen a les guitarres, però mantenint aquest paisatge sonor de carretera ampla. El directe a Banyoles, amb la banda Great Canyons, va ser una aposta més rock i més neta, més vibrant, amb les guitarres protagonistes. Només als bisos va interpretar sola, en acústic, algunes de les peces mínimes però meravelloses del nou disc, com Wild Beast : s’hi va notar el canvi de llenguatge, del directe a l’estudi. Pictures, Hotel room 609 o You’re with me everywhere I go són algunes de les noves cançons que va combinar amb Cloudy Heart (2016) o Shadows of time (2017).

Hi ha una segona oportunitat per a un nou directe de Joana Serrat: el 17 de setembre, en el marc del Festival Insomni de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles