Cultura

El monestir de Sant Miquel de Cuixà escollit una de les Set Meravelles de Catalunya

Sant Miquel de Cuixà és actualment el monument més interessant de l'arquitectura preromànica

El Monestir de Sant Miquel de Cuixà, a Codalet (a Conflent) ha estat elegit per votació popular com una de les Set Meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya.

Segons ha informat l'organització Capital de la Cultura Catalana que promou aquesta iniciativa, juntament amb Catalunya Ràdio, Sant Miquel de Cuixà, situat al peu del Canigó i fundat el 879, ha aconseguit el 34% dels 2.117 vots emesos pels ciutadans.

Fa escassos dies que La Seu Vella de Lleida i el conjunt arqueològic de Tàrraco van ser escollides com a primeres dues meravelles de Catalunya.

L'elecció de les Set Meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l'Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.

De les catorze propostes de meravella de l'àrea dels Pirineus, les més votades han estat Sant Miquel de Cuixà, amb 34% dels vots i les esglésies romàniques de la vall de Boí, amb un 31%. Les altres dotze propostes eren l'antiga Abadia de Santa Maria de Gerri de la Sal, la Basílica de Santa Maria de Talló de Bellver de Cerdanya, la Catedral de La Seu d'Urgell, el Claustre i Santa Tomba d'Arles, el Crist de Sant Vicenç de la Llaguna, l'ecomuseu de les Vall d'Àneu, l'església de Sant Joan d'Isil, l'església de Santa Maria d'Arties, l'església Santa Maria de Covet, la Farmàcia Esteva de Llívia, el monestir de Sant Martí del Canigó i el museu d'Art Modern de Ceret.

Sant Miquel de Cuixà és actualment el monument més interessant de l'arquitectura preromànica o del romànic inicial. Els elements més destacats són el claustre reconstruït, l'església de tres naus, la cripta i el campanar.

El calendari complert d'elecció de les Set Meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat, on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les Set Meravelles de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa