Cultura

Peralada per a petits

El festival ofereix quatre espectacles de teatre, jazz, clàssica i musical en col·laboració amb el Club Super3

El Festival Castell de Peralada introdueix per primer cop un cicle de quatre espectacles destinats als menuts, amb l'objectiu "de fer una aposta de futur i de país i de donar als petits les eines de cultura que els faran ser més persones, amb més cultura i més lliures", va dir el director del certamen, Joan Maria Gual.

Avui s'estrena el primer dels quatre espectacles del cicle Petit Peralada, el musical Pirats: els joglars flotants, de la companyia Únics Produccions, un muntatge que després farà temporada al Poliorama de Barcelona entre octubre i novembre. Seguirà un concert dramatitzat de música clàssica sota el títol Mis primeras cuatro estaciones, a càrrec del violinista libanès Ara Malikian i en què un narrador explica cadascun dels moviments d'aquesta composició de Vivaldi (5 d'agost); l'obra teatral Romeo y Julieta, una producció del Teatro Español dirigida per Olga Margallo amb música de Mariano Marín (12 d'agost) i en què els personatges del clàssic de Shakespeare es rebel·len contra l'autor i canvien la trama de l'obra, i jazz amb el muntatge Nora i el Jazz a càrrec de la Big Band de Granollers (16 d'agost), en què la Nora, transformada en un dibuix animat, introdueix els espectadors en el món del jazz.

Els quatre espectacles seran a les 18.30 h al pavelló de Peralada, amb capacitat per a 600 a 800 persones. "Els fem en un lloc tancat perquè encara és de dia i volem donar-los la categoria que es mereixen", va indicar Gual, satisfet de l'èxit de la proposta, que ja ha venut la meitat de les entrades. A més, 200 socis del Club Super3 podran assistir gratuïtament als muntatges gràcies a l'acord de col·laboració entre el Festival i Televisió de Catalunya, i rebran el conte Petita història del Castell de Peralada, amb il·lustracions de Pilarín Bayés i text de Meritxell Margarit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.