Cultura

Diana Krall, Rosana, Martirio, Lila Downs i Serrat, al Festival de Peralada

Espectacles

L'òpera La Boheme, en el 150 aniversari del naixement de Puccini, les actuacions de la cantant Diana Krall, Rosana, Martirio, Lila Downs i Joan Manuel Serrat són algunes de les propostes de la XXII edició del Festival de Peralada (Girona).

Peralada ha volgut retre homenatge aquest any al centenari de la creació del Palau de la Música catalana i també ha programat una sèrie de concerts i recitals que s'oferiran a l'església del Carme de Peralada, amb obres de Bach, Chopin, Mozart i el romancer gitano de Lorca, entre d'altres.
El festival, que el seu director, Joan Maria Gual, ha dit a la presentació del programa que vol obrir-se a altres públics, començarà el 17 de juliol amb el "duel" de pianos de Bebo Valdés i del seu fill Chucho, en un nou concert de la segona vida que el veterà jazzman cubà està vivint i gaudint tant sol com amb el seu fill als escenaris.

L'òpera estarà representada aquest any per La Boheme, de Giacomo Puccini, una producció de la Fundació Opera d'Oviedo amb la direcció d'escena d'Emilio Sagi i la posada en escena de la qual coincideix amb el 150 aniversari del naixement del compositor italià.

El tenor peruà Juan Diego Flórez oferirà una vetllada de bel canto amb les àries d'obres de Rossini, Donizetti i Bellini acompanyat per l'Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya.

Música afroamericana
La música d'arrel afroamericana tindrà altres exponents en aquest festival, com els concerts del grup Joyful Gospel Choir, de Nova Orleans o de la cantant i pianista canadenca Diana Krall, una de les grans estrelles blanques de jazz.

Lila Downs i Martirio donaran un concert conjunt, encara que només en algunes peces cantessin a duet, mentre que Dulce Pontes i Estrella Morente aniran més enllà i els duos de les dues cantants seran la nota dominant de la seva actuació conjunta.

Rosario presentarà a Peralada el seu últim disc, un recopilatori de la seva carrera i Serrat estarà de nou present al festival, encara que en aquesta ocasió només a través de la seva música, que ha servit d'inspiració a Mudit Grau per crear la coreografia de l'espectacle "Serrat baila".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona
Festival de canes

Els deliris de grandesa de Coppola

canes
Estrenes de cinema

Belén Rueda, una dura entrenadora de gimnàstica rítmica que es col·lapsa

barcelona
François Cluzet i Thomas Lilti
Protagonista i director de ‘Los buenos profesores’

“Els actors i directors cuidem l’estat d’ànim de la gent”

Donostia

El jove jazz català conquereix Nova York i Amsterdam

Girona
Eugènia Broggi
Fundadora de l'editorial L’Altra

“Les editorials independents som molt dependents dels bancs i això és una cosa bona”

barcelona
comèdia romàntica

Meg Ryan i David Duchovny, l’escalf d’un antic amor

cinema / drama

Calma tensa en família amb ‘Un sol radiant’

cinema / drama

‘Calladita’ amb la promesa de condicions millors